ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοσχέδιο για την ΕΥΠ: Live η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής

Νομοσχέδιο για την ΕΥΠ: Live η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής
Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή με τις ψήφους της ΝΔ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Σφοδρή αναμένεται η πολιτική αντιπαράθεση κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ στην ολομέλεια της Βουλής.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή με τις ψήφους της ΝΔ. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν, πλην της Ελληνικής Λύσης που επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην ολομέλεια.

Δείτε live τη συνεδρίαση

Σε υψηλούς τόνους αναμένεται να αντιπαρατεθούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του καθεστώτος άρσης απορρήτου των επικοινωνιών και το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επιμείνει στην ανάγκη η υπόθεση των παρακολουθήσεων να προσεγγιστεί με θεσμικό τρόπο και στην ανάγκη για περισσότερη διαφάνεια στη λειτουργία της ΕΥΠ, χωρίς να υπονομευτεί το επιχειρησιακό της έργο. Θα απορρίψει παράλληλα τις κατηγορίες περί χρήσης του λογισμικού Predator από την ΕΥΠ. Σε πολύ υψηλούς τόνους αναμένεται να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης στα δημοσιεύματα που έφεραν ως παρακολουθούμενους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά, του αναμένεται να καταλογίσει στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά, για δημιουργία μηχανισμού παράνομων παρακολουθήσεων. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα στηλιτεύσει το νομοσχέδιο και ενδέχεται να δεσμευθεί για κατάργησή του μετά τις εκλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ