ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ για «απομάκρυνση» Παπαϊωάννου: Απόπειρα πλήρους διαστρέβλωσης της πραγματικότητας

ΥΠΕΞ για «απομάκρυνση» Παπαϊωάννου: Απόπειρα πλήρους διαστρέβλωσης της πραγματικότητας
Ανακοίνωση – διάψευση δημοσιευμάτων για τα περί απομάκρυνσης του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ Αλέξανδρου Παπαϊωάννου λόγω Predator EUROKINISSI (Φωτογραφία αρχείου)

Ανακοίνωσηδιάψευση δημοσιευμάτων για τα περί απομάκρυνσης του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ Αλέξανδρου Παπαϊωάννου λόγω Predator εξέδωσε το Σάββατο το αρμόδιο υπουργείο, κάνοντας λόγο για «σκόπιμη παραποίηση, σε πείσμα των πραγματικών γεγονότων» και «απόπειρα πλήρους διαστρέβλωσης της πραγματικότητας».

Το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται σε δημοσιεύματα του Τύπου, που υποστηρίζουν ότι ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου απομακρύνθηκε από τη θέση του επειδή επιβεβαίωσε στην αμερικανική εφημερίδα New York Times ότι η ελληνική κυβέρνηση έδωσε στην Intellexa άδειες έτσι ώστε να πουλήσει το λογισμικό Predator σε τρίτη χώρα.

Όπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωση:

«H αναφορά σε - μικρή ευτυχώς - μερίδα έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ για δήθεν «απομάκρυνση» του Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβη Αλέξανδρου Παπαιωάννου, αποτελεί σκόπιμη παραποίηση σε πείσμα των πραγματικών γεγονότων, τα οποία ήταν ήδη γνωστά σε όλους».

Και συνεχίζει:

«Αποτελεί επίσης απόπειρα πλήρους διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, χωρίς την τήρηση των στοιχειωδών κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας».

Υπογραμμίζεται παράλληλα ότι ο κ. Παπαϊωάννου ορίστηκε Μόνιμος Αντιπρόσωπος στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Γενεύη με Προεδρικό Διάταγμα από 4.8.22 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 11.8.22.

«Η εντολή τοποθέτησής του εκδόθηκε στις 7.9.22 με ανάληψη υπηρεσίας, η οποία ορίστηκε για το δεύτερο δεκαήμερο Δεκεμβρίου, ώστε να λάβει χώρα στις 12.12.22 προκειμένου να επιδώσει τα διαπιστευτήρια πριν το τέλος του χρόνου και τις διακοπές των Χριστουγέννων στην Ελβετία. Ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του μάλιστα, είχε πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με Υπουργούς της Κυβέρνησης τις τελευταίες ημέρες, για θέματα που σχετίζονται με τα νέα του καθήκοντα, όπως με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, ο οποίος έκανε και σχετική ανάρτηση στις 7.12.2022 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» εξηγεί επίσης η ανακοίνωση.

Και καταλήγει λέγοντας:

«Είναι γνωστό επίσης ότι τις τελευταίες εβδομάδες, ενόψει της αναχώρησης του κ. Παπαιωάννου, μέρος των καθηκόντων του ασκούσε ο νυν Εκπρόσωπος και τότε Αναπληρωτής, Γεώργιος Αρναούτης. Τέλος, την Τρίτη 6.12.2022, στις 14.00, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών τελετή ενόψει της αναχώρησης του κ. Παπαϊωάννου στη Γενεύη, παρουσία όχι μόνο μελών του Διπλωματικού Σώματος, αλλά και εκπροσώπων του Τύπου. Τα παραπάνω, τα οποία ήταν ήδη γνωστά από χθες, Παρασκευή 9.12.2022, όταν και δημοσιεύθηκαν τα πρώτα ψευδή δημοσιεύματα για το ζήτημα, απεκρύβησαν σκοπίμως και συνεχίζουν να αποκρύπτονται και σήμερα σε συγκεκριμένα ΜΜΕ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ