ΥΠΕΞ: Το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας βάση για τη διατήρηση της έννομης τάξης
Η Ελλάδα, ως συμβαλλόμενο μέρος της UNCLOS, προσυπογράφει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας ως κύρια βάση για τη διατήρηση της διεθνούς έννομης τάξης και την προώθηση της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών και της σταθερότητας, υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών
Σαν σήμερα, πριν από 40 χρόνια, η 3η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας υιοθέτησε τη Σύμβαση του Μοντέγκο Μπέι, επισημαίνει σε μήνυμά του μέσω Twitter, το υπουργείο Εξωτερικών.
Υπογραμμίζει πως η Ελλάδα, ως συμβαλλόμενο μέρος της UNCLOS, προσυπογράφει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας ως κύρια βάση για τη διατήρηση της διεθνούς έννομης τάξης και την προώθηση της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών και της σταθερότητας.
Την ανάρτηση αναδημοσιεύει (retweet) στον λογαριασμό του στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Με αφορμή την 40ή επέτειο από την υιοθέτηση της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, η μόνιμη αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Μαρία Θεοφίλη, μιλώντας σε ειδική συνεδρίαση στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, τόνισε τον εθιμικό αλλά και τον συνταγματικό χαρακτήρα της UNCLOS.
Σημειώνεται πως η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας υπογράφτηκε στο Μοντέγκο Μπέι (Montego Bay) την 10η Δεκεμβρίου 1982.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ: Ποια τα οφέλη του νέου συστήματος για εργαζόμενους και επιχειρήσεις
02:00
Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με επιχορήγηση 17.500 ευρώ: Πώς θα υποβάλετε αίτηση
01:00
Σε λειτουργία τέθηκε το υποσύστημα Εργοσήμου ΟΓΑ μέσω e-ΕΦΚΑ - Ποιες οι νέες δυνατότητες
00:30
Περισσότεροι από 1700 Αφρικανοί πολεμούν για την Ρωσία στα μέτωπα της Ουκρανίας
23:59