ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης για παρακολουθήσεις: Δυσώδης υπόθεση – Δεν εμπλέκεται ο πρωθυπουργός

Χατζηδάκης για παρακολουθήσεις: Δυσώδης υπόθεση – Δεν εμπλέκεται ο πρωθυπουργός
Καλεί τη δικαιοσύνη να αντιμετωπίσει το ζήτημα γρήγορα και σφαιρικά «οδηγώντας στην τιμωρία όλους όσους καθ’ οιονδήποτε τρόπο έχουν παρανομήσει στη συγκεκριμένη υπόθεση ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS (ΑΡΧΕΙΟ)

Την πεποίθησή του πως δεν εμπλέκεται ο πρωθυπουργός με παρακολούθηση του τηλεφώνου του, εκφράζει εμφατικά ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που εμπλέκει το όνομά του σε παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ.

«Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και με τιμά με τη φιλία του τόσα χρόνια, υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία. Το υπογραμμίζω για μια ακόμα φορά!», αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης.

Τονίζει ότι η όλη υπόθεση δεν παύει να είναι δυσώδης και προσθέτει ότι η ακατάσχετη σεναριολογία και ονοματολογία, η απίστευτη πολιτική εμπάθεια και οι απροκάλυπτες σκοπιμότητες επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Καλεί τη δικαιοσύνη να αντιμετωπίσει το ζήτημα γρήγορα και σφαιρικά «οδηγώντας στην τιμωρία όλους όσους καθ’ οιονδήποτε τρόπο έχουν παρανομήσει στη συγκεκριμένη υπόθεση. Είναι θέμα Δημοκρατίας!»

Η εφημερίδα Documento κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ντοκουμέντα παρακολούθησης του Χατζηδάκη» και αναφέρει ότι ο υπουργός Εργασίας ήταν ο «στόχος 5046c» της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η έκθεση παρακολούθησης του κ. Χατζηδάκη αναφέρει: «ο στόχος του στη συνομιλία με τον καναλάρχη στις 27/11/2022 εμφανίζεται ιδιαίτερα βοηθητικός σε θέμα το οποίο αναφέρεται ότι έχουν επικοινωνήσει δια ζώσης για φωτοβολταϊκά. Ο καναλάρχης ζητάει από τον στόχο να τον συστήσει στην ΕΥΔΑΠ και στις ανανεώσιμες της ΔΕΗ. Ο στόχος φαίνεται να μη θέλει να συνεχίσει τη συζήτηση τηλεφωνικώς και αναφέρει στον καναλάρχη ότι θα το κάνει άμεσα».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Χατζηδάκη

«Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και με τιμά με τη φιλία του τόσα χρόνια, υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία. Το υπογραμμίζω για μια ακόμα φορά !
Άλλωστε και οι τρεις πρωθυπουργοί με τους οποίους έχω συνεργαστεί ήταν πάντοτε ενήμεροι για όλες τις μείζονες αποφάσεις στα Υπουργεία που κατά καιρούς έχω υπηρετήσει. Οι πολιτικές μου επιλογές ήταν σαφείς και γνωστές τόσο στους ίδιους όσο και στους Έλληνες πολίτες.
Η όλη υπόθεση ωστόσο που απασχολεί τον δημόσιο βίο από τον Αύγουστο δεν παύει να είναι δυσώδης. Η ακατάσχετη σεναριολογία και ονοματολογία, η απίστευτη πολιτική εμπάθεια και οι απροκάλυπτες σκοπιμότητες επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι, πέρα από τις πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για ένα νέο σύγχρονο πλαίσιο που να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα παράνομα λογισμικά και να θέτει σε νέες και χωρίς παθογένειες βάσεις την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή επιτάχυνση των σχετικών ενεργειών της Δικαιοσύνης. Η Δικαιοσύνη οφείλει να αντιμετωπίσει το όλο αυτό ζήτημα γρήγορα και σφαιρικά, οδηγώντας στην τιμωρία όλους όσους καθ’ οιονδήποτε τρόπο έχουν παρανομήσει στη συγκεκριμένη υπόθεση. Είναι θέμα Δημοκρατίας !»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ