Φον ντερ Λάιεν: Ίσως συμφωνία τις επόμενες ημέρες για το πλαφόν στο φυσικό αέριο
Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μία πολιτική συμφωνία για το φυσικό αέριο ανέφερε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Η πρόταση για τον διορθωτικό μηχανισμό βρίσκεται στο τραπέζι κι «αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μία πολιτική συμφωνία σχετικά με το τι είδους πλαφόν, πού είναι η ισορροπία στο τι είδους πλαφόν θέλουμε» ανέφερε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξει κατάληξη τις επόμενες ημέρες.
Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. φον ντερ Λάιεν σημείωσε ότι «για τον διορθωτικό μηχανισμό το ζήτημα είναι να βρεθεί η σωστή ισορροπία η οποία θα κόψει τις αυξήσεις τιμών, τη χειραγώγηση και τη σπέκουλα και από την άλλη πλευρά να μην κόψουμε την προμήθεια που φτάνει στην ευρωπαϊκή αγορά. Πολιτική συμφωνία σχετικά με το πεδίο εφαρμογής, για το όριο».
«Ελπίζω ότι θα φτάσουμε σε κατάληξη μέσα στις επόμενες ημέρες» συμπλήρωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν.
Φωτιά σε δασική έκταση στα Σελίνια Σαλαμίνας - Σηκώθηκαν εναέρια μέσα, μήνυμα από το 112
12:35
Το άλμα στο πετρέλαιο «καίει» την έκπτωση των 10 λεπτών στα πρατήρια - Οι τιμές στην ελληνική αγορά
12:33
Εμπρησμοί στη Μεσσηνία: Προθεσμία για τους τρεις συλληφθέντες - Εκβίαζαν, έκλεβαν και απειλούσαν
12:23
Κώτσηρας: Θα απαγορευτούν τα πατίνια για τους κάτω των 17 ετών - Πρόστιμα έως 1.000 ευρώ
12:12