ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Λυπούμαστε για τις νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν κατά της Ελλάδας»

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Λυπούμαστε για τις νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν κατά της Ελλάδας»
Προτρέπουμε όλους τους συμμάχους μας να αποφύγουν τις απειλές και την προκλητική ρητορική AP Photo/J. Scott Applewhite

Τη σφοδρη αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προκάλεσαν οι νέες επιθετικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας, κλιμακώνοντας ακόμη περισσότερο την αντιπαράθεση που επιδιώκει μόνιμα η Αγκυρα.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών για τη δήλωση του Τούρκου προέδρου, ότι «πύραυλοι Tayfun θα χτυπήσουν την Αθήνα», ο εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σε μια εποχή που η ενότητα χρειάζεται περισσότερο μεταξύ των συμμάχων μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες λυπούνται για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων.

Προτρέπουμε όλους τους συμμάχους μας να αποφύγουν τις απειλές και την προκλητική ρητορική, που μόνο θα αυξήσει τις εντάσεις και δεν θα βοηθήσει κανέναν».

Ο Τούρκος πρόεδρος, σε μια άνευ προηγουμένου προκλητική δήλωση, είπε πως «τώρα αρχίσαμε να φτιάχνουμε τους πυραύλους μας. Φυσικά, αυτή η παραγωγή τρομάζει τον Έλληνα. Όταν λες Tayfun, ο Έλληνας φοβάται. Στην Ελλάδα λένε ότι θα χτυπήσει την Αθήνα. Φυσικά και θα χτυπήσει».

Νέες απειλές από Ακάρ κατά της Ελλάδας

Συνέχεια στις προκλήσεις και τις απειλές κατά της Ελλάδας, έδωσε σήμερα Δευτέρα (12/12) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ τηρώντας πιστά την πάγια τακτική της πλήρους αντιστροφής της πραγματικότητας.

«Η Ελλάδα κάνει κάθε προσπάθεια να αυξήσει την ένταση με παράλογες και παράνομες απαιτήσεις και αξιώσεις, με συνεχείς προκλητικές ενέργειες και επιθετική ρητορική. Δεν είναι ποτέ δυνατόν να επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός», είπε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους διοικητές των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TAF).

Όπως ισχυρίστηκε, δόθηκε η απαραίτητη απάντηση σε διπλωματικό επίπεδο ενώ συμβούλεψε τη χώρα μας «να επικεντρωθεί στην επίλυση προβλημάτων μέσω του διαλόγου και να διδαχθεί από την ιστορία. Όσοι θέλουν το μέλλον τους να είναι καλό, πρέπει να απομακρυνθούν από τα λάθη του χθες και του σήμερα», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ