ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξηγήσεις για τον «αρειμανίως καπνίζοντα» Πολάκη ζητά η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Εξηγήσεις για τον «αρειμανίως καπνίζοντα» Πολάκη ζητά η Δημοκρατική Συμπαράταξη
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για την εικόνα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας με τσιγάρο στο στόμα καλείται να δώσει εξηγήσεις ο πρωθυπουργός μετά από επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης χαρακτηρίζει «απαράδεκτη και πρωτόγνωρη τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη να καπνίζει αρειμανίως εντός του Υπουργείου Υγείας» και αναφέρει ότι η σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος, θα έπρεπε να αποτελεί αφορμή για την ενημέρωση του πληθυσμού σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες αυτής της θανατηφόρας συνήθειας.

«Στην Ελλάδα όμως, από χθές φιγουράρει στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ, νέα φωτογραφία του αναπληρωτή Υπουργού κ. Πολάκη, ο οποίος καπνίζει επιδεκτικά και αρειμανίως εντός του Υπουργείου Υγείας, σε χώρο όπου ενημερώνονται στελέχη και δημοσιογράφοι», σημειώνει στην επίκαιρη ερώτηση της προς τον Αλέξη Τσίπρα και προσθέτει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας παραβιάζει ευθέως και κατ’ εξακολούθηση το νόμο, προβάλλοντας αρνητικό πρότυπο για ολόκληρο τον πληθυσμό και ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους.

Επειδή, όπως επισημαίνει η Εύη Χριστοφιλοπούλου, δεν νοείται υπουργός πολιτισμένης χώρας να επιδεικνύει τέτοιου είδους συμπεριφορά, ζητά από τον πρωθυπουργό να απαντήσει με ποιόν τρόπο θα ελέγξει τον επιδεικτικά και αρειμανίως καπνίζοντα κ. Πολάκη και πως θα εξασφαλιστεί η σωστή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, όταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τον παραβιάζει ευθέως και κατ’ εξακολούθηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ