ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκ παραδρομής η καταψήφιση από τον ΣΥΡΙΖΑ της τροπολογίας για το επίδομα στους ένστολους

Εκ παραδρομής η καταψήφιση από τον ΣΥΡΙΖΑ της τροπολογίας για το επίδομα στους ένστολους
Σήμερα μάλιστα, διορθώθηκε η ψήφος προκειμένου να καταγραφεί η θετική στάση INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Σε «λάθος» της Παναγιώτας Παύλου, εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδεται η καταψήφιση εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης της τροπολογίας για την παροχή έκτακτου επιδόματος 600 ευρώ στους ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ, τους λιμενικούς, τους πυροσβέστες και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αργά χθες το βράδυ έκανε γνωστό το λάθος, επισημαίνοντας ότι η κ. Παύλου δύο φορές κατά τη διάρκεια της συζήτησης είχε δηλώσει όπως το κόμμα της θα στηρίξει τη ρύθμιση.

Σήμερα μάλιστα, διορθώθηκε η ψήφος προκειμένου να καταγραφεί η θετική στάση. Σημειώνεται μάλιστα, ότι η βουλευτής εκ παραδρομής καταψήφισε την τροπολογία μπερδεύοντας την με άλλη ρύθμιση.

Εντός της ημέρας αναμένεται μάλιστα και δημόσια διευκρίνιση.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗΣ ΨΗΦΟΥ

Σχετικά με την Τροπολογία 1516/139, που μεταξύ άλλων, αφορά και στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 600 ευρώ στο ένστολο προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, –που όπως δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, θα φορολογηθούν κατά τη δήλωση εισοδήματος 2022!– η ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι θετική, όπως αναλυτικά αναφερθήκαμε στις τοποθετήσεις μας χθες στην Ολομέλεια. Μάλιστα, διεκδικήσαμε και την επέκτασή της σε άλλους εργαζόμενους (Υπ. Εθνικής Άμυνας, Υπ. Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Υπ. Υγείας κ.α.).

Στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, εκ παραδρομής, αντιστράφηκε η ψήφος μας με την επόμενη Τροπολογία 1517/140 του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, την οποία καταψηφίζουμε.

Η θετική ψήφος μας στην Τροπολογία 1516/139 έχει ήδη διευκρινιστεί στα Πρακτικά της Βουλής, έτσι όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό.

Γιώτα Πούλου

Βουλευτής Βοιωτίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ