ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίζονται κατάργηση ρύθμισης για οff shore και "ουρές" του πολυνομοσχεδίου

Ψηφίζονται κατάργηση ρύθμισης για οff shore και "ουρές" του πολυνομοσχεδίου
ΑΠΕ-ΜΠΕ

"Καυτό" από κάθε άποψη αναμένεται να είναι το επόμενο διήμερο στη Βουλή, όπου ψηφίζονται η καθολική απαγόρευση κατοχής off shore από πολιτικά πρόσωπα, αλλά και οι λεγόμενες "ουρές" για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Οι ρυθμίσεις θα κατατεθούν με τη μορφή τροπολογιών αργά σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί στις κυρώσεις συμβάσεων που θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής. Η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε η Όλγα Γεροβασίλη, μετά το σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη για τις off shore, θα θέσει τη ρύθμιση για την καθολική απαγόρευση κατοχής off shore απο πολιτικούς σε ονομαστική ψηφοφορία, προσκαλώντας "τους τιμητές της ηθικής και της διαφάνειας να την υπερψηφίσουν και να μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια".

"Το θέμα κλείνει αύριο με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης", σχολίασε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σημειώνοντας ότι η επίμαχη διάταξη που προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ήταν μέσα στις προτάσεις που έγιναν από την επιτροπή Greco και στην «ύλη» της διαπραγμάτευσης.

Με τη μορφή τροπολογιών θα κατατεθούν και θα ψηφιστούν και τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, οι λεγόμενες «ουρές». Ο Νίκος Βούτσης κατά τη διάρκεια της σημερινής Διάσκεψης των Προέδρων ενημέρωσε ότι ο αναπτυξιακός νόμος θα κατατεθεί αργά απόψε ή αύριο το πρωί και θα συζητηθεί με κανονική διαδικασία, αρχής γενομένης από την Παρασκευή, οπότε θα εισαχθεί προς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ