ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-ASEAN: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-ASEAN: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ομόλογό του της Σιγκαπούρης Lee Hsien Loong Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/ Παπαμήτσος Δημήτρης

Με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Lee Hsien Loong συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-ASEAN.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη επένδυση του κρατικού fund της Σιγκαπούρης, GIC, στον ελληνικό τουρισμό.

Έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας εν μέσω πρωτόγνωρων κρίσεων και στην έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας.

Στο περιθώριο της Συνόδου, o Kυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να έχει διμερείς συναντήσεις και με τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Prayut Chan o Cha και τον πρωθυπουργό του Βιετνάμ.

Σε αυτές τις συναντήσεις αναμένεται να συζητηθούν ζητήματα ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, διεθνή ζητήματα, ενώ έμφαση αναμένεται να δοθεί στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).

Όπως μεταδίδεται, η χώρα μας στηρίζει την εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ε.Ε.-ASEAΝ και την ανάπτυξη μιας ευρωπαϊκής στρατηγικής για συνεργασία στον Ινδο-Ειρηνικό και αποδίδει σημασία σε ζητήματα θαλασσίου εμπορίου, ελεύθερης ναυσιπλοΐας και θαλάσσιας ασφάλειας.

Στην ατζέντα της Συνόδου ΕΕ - ASEAN, στην οποία θα συμπροεδρεύσουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο πρωθυπουργός της Καμπότζης, Hun Sen, που έχει την προεδρία του ASEAN, πρόκειται, κατά πληροφορίες, να βρεθούν οι προκλήσεις ασφαλείας, το εμπόριο, η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, καθώς και η επισιτιστική ασφάλεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ