ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννης για Ιμάμογλου: «Σκοτεινή μέρα για τη Δημοκρατία στην Τουρκία»

Μπακογιάννης για Ιμάμογλου: «Σκοτεινή μέρα για τη Δημοκρατία στην Τουρκία»
«Επικοινώνησα με τον φίλο Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και του μετέφερα την απόλυτη στήριξη και συμπαράσταση μου» facebook / Κώστας Μπακογιάννης

Μετά τη σημερινή απόφαση τουρκικού δικαστηρίου να επιβάλει ποινή φυλάκισης στον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο Δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης προχώρησε σε δήλωση συμπαράστασης στον Τούρκο ομόλογό του.  

Χαρακτηριστικά, ο Δήμαρχος Αθηναίων μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης τουρκικού δικαστηρίου για τον Ιμάμογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μια αληθινά σκοτεινή μέρα για τη Δημοκρατία στη γειτονική Τουρκία. Η απόφαση στέρησης της ελευθερίας και των πολιτικών δικαιωμάτων ενός δημάρχου, συμμάχου της Ειρήνης, της Δικαιοσύνης και της Οικουμενικότητας, προκαλεί θλίψη και οργή.

Επικοινώνησα προσωπικά με τον φίλο Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και του μετέφερα την απόλυτη στήριξη και συμπαράσταση όλων των συναδέλφων, που μετέχουν στις προσπάθειες συνεργασίας και διπλωματίας των πόλεων μας. Είμαι βέβαιος πως ο λαός και η ιστορία θα τον δικαιώσουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ