ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Πρόταση για συνέδριο στο τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου

Τσίπρας: Πρόταση για συνέδριο στο τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου
Ο Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται για την προγραμματισμένη τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2016 συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ EUROKINISSI/Αλέξανδρος Ζωντανός

Τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το αμέσως επόμενο διάστημα πρότεινε στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, προκειμένουν να αποφασίσει για τη διεξαγωγή του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος, τονίζοντας ότι ο πολιτικός χρόνος που θα μεσολαβήσει μέχρι τη διεξαγωγή του είναι πολύτιμος για την επεξεργασία ενός μακρόπνοου συλλογικού σχεδίου για το κόμμα και για τη χώρα.

Βασικοί στόχοι του συνεδρίου πρότεινε να είναι το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και στην εκλογική του βάση, καθώς και η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για τις μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές που έχει ανάγκη ο τόπος σε ορίζοντα πενταετίας.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην κομματική ανασυγκρότηση, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε την ανάγκη σχεδιασμένης δουλειάς σε κάθε περιφέρεια της χώρας, με δημιουργία επιτροπών σε κάθε νομό για τη διεύρυνση του κόμματος στην εκλογική του βάση, καθώς και στις ζωντανές δυνάμεις των τοπικών κοινωνιών.

«Η συγκρότηση ενός ανοικτού, σύγχρονου, δημοκρατικού κόμματος της Αριστεράς αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τις πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές που θέλει να επιφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Χρειαζόμαστε ένα κόμμα όπου τα μέλη θα έχουν λόγο, και οι τάσεις θα λειτουργούν πράγματι ως ρεύματα ιδεών και όχι ως μηχανισμοί. Ανοιχτό στην κοινωνία και τις διεργασίες της.

Αναφερόμενος στην ατζέντα του συνεδρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε:

Ήρθε η ώρα, έχοντας πλήρη επίγνωση και των δυσκολιών αλλά και των δυνατοτήτων, να σχεδιάσουμε τη στρατηγική διακυβέρνησης της Αριστεράς, με ορίζοντα την Ελλάδα του 2021. Ποια Ελλάδα θέλουμε να δημιουργήσουμε. Με ποιο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο, ποιες θεσμικές μεταρρυθμίσεις, στο Σύνταγμα, στο πολιτικό σύστημα, στα δικαιώματα και τον πολιτισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ