ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρία Σπυράκη: Θα ζητήσω την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας

Μαρία Σπυράκη: Θα ζητήσω την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας
Μετά από το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για την άρση της ασυλίας της ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας αναμένεται να ζητήσει μέσα στην ημέρα η Μαρία Σπυράκη, μετά από το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για την άρση της ασυλίας της, όπως δήλωσε η ίδια. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, υπογράμμισε πως δεν θέλει να υπάρχουν σκιές.

«Καταρχήν θέλω να προχωρήσει γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες η άρση της ασυλίας μου. Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει άμεσα» δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια.

«Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση θα γίνει στην Ολομέλεια του Ιανουαρίου, θέλω όμως να τελειώσει αυτή η υπόθεση το συντομότερο», τόνισε έπειτα.

Μάλιστα, εξήγησε για ποιο λόγο βρίσκεται υπό έλεγχο:

«Ένας πρώην κοινοβουλευτικός μου βοηθός, σύμφωνα με το συμβόλαιό του, έπρεπε να είναι περισσότερες μέρες στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, ο ίδιος για προσωπικούς λόγους, δεν ήταν περισσότερες μέρες στις Βρυξέλες και το Στρασβούργο, δεν ήταν φάντασμα. Ερχόταν. Ήταν παρών στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και από απόσταση και λάμβανε ένα επίδομα που λέγεται "επίδομα αλλοδαπής". Αυτό το επίδομα είναι μέρος του προϋπολογισμού, την ευθύνη για τον προϋπολογισμό του γραφείου μου την έχω εγώ, με την έννοια του επιβλέποντος».

Όπως είπε, το επίδομα αυτό πήγαινε στον λογαριασμό του πρώην συνεργάτη της.

«Δεν έχω σχέση» ανέφερε.

Στη συνέχεια, η ίδια τόνισε πως δεν θέλει να προκαλέσει κανενός είδους αντιπαράθεση που πλήττει τη Νέα Δημοκρατία και «προκαλεί εντυπώσεις».

«Για τον λόγο αυτό, σήμερα θα ζητήσω και επισήμως την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας, μέχρις ότου να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η υπόθεση και ελπίζω ότι αυτό θα συμβεί μέσα στους επόμενους δύο-τρεις μήνες» υπογράμμισε η ευρωβουλευτής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ