ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριος καυγάς Θεοδωρικάκου - Σκουρλέτη

Άγριος καυγάς Θεοδωρικάκου - Σκουρλέτη
Οι συνεχείς διακοπές της παρέμβασής του από τον Πανό Σκουρλέτη εξόργισαν τον κ. Θεοδωρικάκο ΙΝΤΙΜΕ

Άγρια κόντρα πυροδότησε στη Βουλή ο θάνατος του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ ιδεοληπτική στάση και έμφυτη αλλεργία του ΣΥΡΙΖΑ προς τους αστυνομικούς.

Η αναφορά του Πάνου Σκουρλέτη ότι η κυβέρνηση «διαπαιδαγωγεί τους αστυνομικούς ώστε να βλέπουν αρνητικά τους Ρομά και τους νέους ανθρώπους» και ότι «ακολουθεί τον ολισθηρό δρόμο της βίας και του αυταρχισμού», δεν έμειναν αναπάντητες από τον Τάκη Θεοδωρικάκο ο οποίος παίρνοντας το λόγο μίλησε για προκλητική αλλεργία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους αστυνομικούς. «Κανένας αστυνομικός δεν θέλει να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή», είπε και πρόσθεσε ότι τραγικές στιγμές μπορεί να υπάρξουν οπουδήποτε και η Δικαιοσύνη θα κρίνει για την ευθύνη συγκεκριμένων προσώπων.

«Μην παίζετε με τον πόνο αυτών των προσώπων. Στην συντριπτική τους πλειονότητα η ΕΛΑΣ κάνει τη δουλειά της. Και οι αστυνομικοί είναι εργαζόμενοι και κάνουν δύσκολη δουλειά», ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Οι συνεχείς διακοπές της παρέμβασής του από τον Πανό Σκουρλέτη εξόργισαν τον κ. Θεοδωρικάκο. «Αυτούς τους ανέξοδους τραμπουκισμούς να τους κάνετε στην Κουμουνδούρου…Να σας χαίρετε ο αρχηγός σας», είπε προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος από την πλευρά του χαρακτήρισε απαράδεκτες τις αναφορές του υπουργού σε τραμπουκισμούς, λέγοντας ότι «θυμίζουν εποχές ΕΚΟΦ και παραπέμπουν σε χρυσαυγίτικη κουλτούρα».

Νωρίτερα, στην ομιλία του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι τον Ιανουάριο τα αστυνομικά τμήματα της πρωτεύουσας θα ενισχυθούν με επιπλέον 600 ειδικούς φρουρούς , ενώ 500 επιπλέον αστυνομικοί θα περιπολούν καθημερινά στις γειτονιές, χάρη στην απαλλαγή της ΕΛΑΣ από τη διαδικασία μεταγωγών κρατουμένων στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο δύο είναι οι προτεραιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το 2023: η διασφάλιση των συνόρων από την απειλή των παράνομων μεταναστών και η ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ