ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τις προτάσεις της ΝΔ για το προσφυγικό παρουσιάζει ο Μητσοτάκης από τη Σάμο

Τις προτάσεις της ΝΔ για το προσφυγικό παρουσιάζει ο Μητσοτάκης από τη Σάμο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του σε δομή φιλοξενίας προσφύγων (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Στη Σάμο μεταβαίνει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος και θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού.

Νωρίς το πρωί, σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Ελληνικό όπου και ενημερώθηκε για τις συνθήκες που επικρατούν εκεί ενώ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε για ανικανότητα στη διαχείριση της κατάστασης. Στη ΝΔ ανησυχούν ιδιαίτερα για ενδεχόμενη κατάρρευση της συμφωνίας της ΕΕ με την Τουρκία, κάτι που θα οδηγήσει, όπως εκτιμούν, σε νέο μεγάλο κύμα προσφύγων προς την Ελλάδα, ενώ κατηγορούν και την κυβέρνηση πως δεν έχει καταφέρει να προχωρήσει στις κατάλληλες κινήσεις σε διπλωματικό επίπεδο στην Ευρώπη για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Παράλληλα με το μεταναστευτικό-προσφυγικό, στη ΝΔ θα ρίξουν το βάρος της αντιπολιτευτικής τους τακτικής στα ζητήματα της οικονομίας ενώ είναι σαφής η πρόθεση της Συγγρού να κρατήσει στην επικαιρότητα το θέμα που προέκυψε με τη διάταξη για τις offshore. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά πως αυτή η υπόθεση αποδομεί πλήρως την όποια εικόνα περί «ηθικού πλεονεκτήματος» της αριστεράς σε επίπεδο κοινωνίας ενώ συνεργάτες του επισημαίνουν πως το θέμα δημιούργησε σκηνικό ρήξης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. «Τέτοια ζητήματα σε συνδυασμό με τα νέα μέτρα τα οποία από σήμερα, 1η Ιουνίου, θα αρχίσουν να πλήττουν όλους τους πολίτες, θα δημιουργήσουν ένα ασφυκτικό κλίμα για τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν στον κόσμο» τονίζουν στελέχη της ΝΔ εκτιμώντας πως μετά το καλοκαίρι η χώρα θα μπει και πάλι σε μια πολιτική αστάθεια.

Σε αυτή τη λογική ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή στους συνεργάτες του να έχουν ολοκληρώσει μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα του κόμματος το οποίο και θα παρουσιάσει, τουλάχιστον στις βασικές του αρχές, στην ομιλία του στη ΔΕΘ. Στη Συγγρού εκτιμούν πως η διαφορά των 8 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφεται σήμερα στις δημοσκοπήσεις μετά το καλοκαίρι θα εκτιναχθεί με τη ΝΔ να είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη, κάτι που θα βοηθήσει, όπως λένε, και τις προσπάθειες που θα καταβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για διεύρυνση της εκλογικής του απήχησης σε μεγαλύτερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ