ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Flyover Θεσσαλονίκη: Ο πρωθυπουργός στις υπογραφές για τον «γιγαντιαίο» αυτοκινητόδρομο

Flyover Θεσσαλονίκη: Ο πρωθυπουργός στις υπογραφές για τον «γιγαντιαίο» αυτοκινητόδρομο
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 478 εκατ. και θα ξεκινήσει λίγο καιρό μετά την υπογραφή του INTIME

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το μεσημέρι της Δευτέρας (19/12) θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δώσει το παρών στην υπογραφή για ένα πολύ μεγάλο έργο, όπως αυτό του αυτοκινητόδρομου Flyover.

Πρόκειται για ένα έργο που σηματοδοτεί την έναρξη μεγάλων και σύγχρονων υποδομών στη χώρα, καθώς μετά την ολοκλήρωσή του θα είναι ο πρώτος οδικός άξονας του είδους του στην Ελλάδα.

Πλέον η Περιφερειακή Θεσσαλονίκης αποκτά άλλο χαρακτήρα, με συνεχόμενη συντήρηση και λειτουργεία, εφάμιλλη της Αττικής Οδού, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν διόδια.

Ο πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τόσο μεγάλο γεγονός, καθώς τη Δευτέρα θα μπουν και επίσημα οι υπογραφές και οι υπεύθυνοί του, το σχήμα ΑΒΑΞ και Mytilineos, θα ξεκινήσουν λίγους μήνες αργότερα την υλοποίησή του.

Τι είναι το Flyover και σε τι θα χρησιμεύσει

Ο άξονας αυτός θα κατασκευαστεί στην ανατολική πλευρά της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης, και ένα τμήμα του, περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων και θα είναι υπέργειο, εξού και η ονομασία του, καθώς στα μάτια του οδηγού θα φαίνεται σαν να «ίπταται» ένας ακόμη άξονας.

Μετά την ολοκλήρωσή του, ΑΒΑΞ και Mytilineos, θα έχουν παραδώσει στους κατοίκους Βορείου Ελλάδος, έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, που θα παρέχει μεγαλύτερη χωρητικότητα και ασφάλεια, εξυπηρετώντας καλύτερα τους χρήστες τους.

Παράλληλα θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση του τμήματος της Περιφερειακής, κάτι που θα βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργεία του οδικού δικτύου, προσφέροντας επίσης και πιο άνετα και ασφαλή ταξίδια.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 478 εκατ., και θα ξεκινήσει λίγο καιρό μετά την υπογραφή του, και θα παραδοθεί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αν δεν υπάρξουν εμπόδια, μέχρι το τέλος του 2026 θα έχει ολοκληρωθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ