ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Αραχνιασμένα συνθήματα - Αντιπαράθεση για το market pass

Χατζηδάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Αραχνιασμένα συνθήματα - Αντιπαράθεση για το market pass
Ο Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μιλά με φανατισμό και αραχνιασμένα συνθήματα, ενώ η κυβέρνηση ασκεί κοινωνική πολιτική στην πράξη EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση πυροδοτεί το market pass με την κυβέρνηση να επισημαίνει οτι βρίσκεται δίπλα στα χαμηλότερα εισοδήματα και τη μεσαία τάξη και την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για «επίδομα εξαπάτησης».

Ο Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μιλά με φανατισμό και αραχνιασμένα συνθήματα, ενώ η κυβέρνηση ασκεί κοινωνική πολιτική στην πράξη. «Υπήρχαν υπερκέρδη στα διυλιστήρια και εμείς τα δίνουμε στα νοικοκυριά.

Ετοιμάζεστε να καταψηφίσετε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και τη προσπάθεια της κυβέρνησης να πάρουν επιδότηση τα νοικοκυριά για την απάλειψη συνεπειών ακρίβειας. Κάντε το αλλά μετά την παραπονιέστε για τις δημοσκοπήσεις και τα αποτελέσματα των εκλογών», είπε ο υπουργός Εργασίας προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για κυβέρνηση εξαπάτησης και αλαζονείας έκανε λόγο η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι αρνείται τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, δίνοντας στις οικογένειες 70 λεπτά τη μέρα.

Για «ευκαιριακό επίδομα» και «πυροτέχνημα» που έσβησε μετά την εξειδίκευση του μέτρου από το υπουργείο Οικονομικών μίλησε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης και επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν κάνει κανέναν έλεγχο για την πάταξη της αισχροκέρδειας. «Είναι ένα δελτίο σίτισης όπως στην Κατοχή, με ε ένα έκτακτο επίδομα προ των εκλογών, που το βαφτίσατε food pass προσπαθείτε να εξαγοράσετε ψήφους», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ