ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Το μίσος του Μητσοτάκη για το ΠΑΣΟΚ έχει οικογενειακό υπόβαθρο

Κατρίνης: Το μίσος του Μητσοτάκη για το ΠΑΣΟΚ έχει οικογενειακό υπόβαθρο
Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι να υπάρχουν δίαυλοι διαλόγου με την Τουρκία, αλλά όχι ανιστόρητες διεκδικήσεις εις βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων INTIME

Τα πυρά του εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε την Τρίτη (20/12) ο Μιχάλης Κατρίνης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια, απαντώντας ουσιαστικά σε όσα είχε πει ο πρωθυπουργός.

Ο Επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, απευθύνθηκε ευθέως προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως το πρόβλημα τόσο της ΝΔ είναι πως το ΠΑΣΟΚ έχει συγκροτημένες, ρεαλιστικές προγραμματικές προτάσεις, κάτι που οι ίδιοι δεν διαθέτουν.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πιέζεται, δεν εκβιάζεται, δεν έχει ανάγκη να αποδείξει την υπευθυνότητά του έναντι της χώρας. Δεν προσφέρεται ως βολικός εταίρος, επειδή θέλουν να κυβερνήσουν ανεξέλεγκτα αυτοί που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν, αυτοί που δεν έχουν ούτε μία θετική πρόταση να καταθέσουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Το μίσος του κ. Μητσοτάκη απέναντι στο ΠΑΣΟΚ έχει ιστορικό και οικογενειακό υπόβαθρο»

«Επιχείρησε να παραλληλίσει το ΠΑΣΟΚ με τον κ. Καμμένο, ξεχνώντας ότι ο κ. Καμμένος αναδείχθηκε βουλευτής όταν στην θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Προφανώς, ξέχασε επίσης ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης μαζί με τον κ. Καμμένο ήταν στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο και υπόσχονταν εύκολες λύσεις την περίοδο 2010-2011.

Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν σέβεται το ΠΑΣΟΚ, οφείλει να σέβεται το ότι είναι πρόεδρος ενός κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ενός κόμματος με το οποίο το ΠΑΣΟΚ είχε και έχει μεγάλες διαφορές. Οι ηγέτες, όμως, της Νέας Δημοκρατίας, στη πλειοψηφία τους, συμπεριφέρονταν πάντα με ευπρέπεια και δεν είχαν διολισθήσει στις αντιδημοκρατικές και καθεστωτικές πρακτικές, παρακολουθώντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους αλλά και όχι μόνο.

Μπορεί να υπάρξει συναίνεση ή ανοχή με κάποιον που έστησε ή ανέχθηκε ένα παρακρατικό μηχανισμό παρακολουθήσεων, με κάποιον που έχει απλώσει πέπλο προστασίας για τους ενόχους αυτού του σκανδάλου;» συμπλήρωσε ο κ. Κατρίνης.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στη συνάντηση της διευθύντριας του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ά. Μπούρα με τον σύμβουλο της τουρκικής Προεδρίας Ι. Καλίν, επισημαίνοντας ότι πληροφορήθηκαν για το γεγονός από τα τουρκικά ΜΜΕ, όπως έγινε και με τη συνάντηση του καλοκαιριού του 2020 στο Βερολίνο.

«Προφανώς, ο κύριος Πρωθυπουργός θεωρεί προσωπική του υπόθεση την άσκηση εξωτερικής πολιτικής. Δεν θεωρεί απαραίτητο να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και τον ελληνικό λαό.

Η ελληνική εξωτερική πολιτική έναντι της Τουρκίας είχε πάντα σταθερές. Σταθερές που τις σεβάστηκαν όλες οι κυβερνήσεις. Εύχομαι και ελπίζω να μην παραβιαστούν από αυτή την κυβέρνηση», κατέληξε ενώ συμπλήρωσε επίσης πως η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ότι πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι διαλόγου με την Τουρκία, αλλά η ατζέντα αυτού του διαλόγου δεν μπορεί να είναι οι ανιστόρητες τουρκικές διεκδικήσεις εις βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ