ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαλάζιο «αντάρτικο» για την εκτός σχεδίου δόμηση

Γαλάζιο «αντάρτικο» για την εκτός σχεδίου δόμηση
Οι βουλευτές, Γιώργος Βλάχος, Περικλής Μαντάς και Γιάννης Παππάς διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον υπουργό Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Γαλάζιες αντιδράσεις πυροδότησε διάταξη κυβερνητικής τροπολογίας που αφορά στις οικοδομικές άδειες για τα οικόπεδα εκτός σχεδίου δόμησης και δίνει τη δυνατότητα σε ακίνητα να οικοδομούνται χωρίς τοπικό πολεοδομικό σχέδιο εάν η αίτηση για την έκδοση οικοδομικής άδειας ή προέγκρισης υποβληθεί μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι βουλευτές, Γιώργος Βλάχος, Περικλής Μαντάς και Γιάννης Παππάς διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον υπουργό Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα, με την ένταση να συνεχίζεται και εκτός της αίθουσας της Ολομέλειας.

«Ξέρετε τι κάνετε; Ακυρώνετε το πλαίσιο και δεν φέρνετε άλλο», ανέφερε σε υψηλούς τόνους ο Γιώργος Βλάχος με τον Περικλή Μαντά που πήρε να σκυτάλη να αναφέρει ότι δεν μπορεί οι πολίτες να πληρώνουν την ασυνέπεια του κράτους. Πρότεινε δε, να δοθεί κατά παρέκκλιση δόμηση μέχρι να έρθει το νομικό πλαίσιο.

«Η κατά παρέκκλιση δόμηση στις εκτός σχεδίου περιοχές έχει καταργηθεί με νόμο το 2020. Έχετε ψηφίσει αυτό το νόμο κύριοι συνάδελφοι», απάντησε ο Κώστας Σκρέκας, θέλοτνας να κλείσει τη συζήτηση.

Οι βουλευτές κινήθηκαν προς τα υπουργικά έδρανα με τον παριστάμενο υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να προτρέπει τους βουλευτές να συνεχίσουν τη συζήτηση εκτός της αίθουσας, όπως κι έγινε.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, μπορούν να οικοδομούνται ακίνητα χωρίς να υπάρχει Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο αν η αίτηση για έκδοση οικοδομικής άδειας ή προέγκρισης υποβληθεί μέχρι και την 30ή Σεπτεμβρίου 2023.

Όσοι έχουν καταθέσει αίτηση οικοδομικής άδειας μπορούν να λάβουν παράταση δίνει έως τον Σεπτέμβριο του 2023 για να καταθέσουν τα υπόλοιπα έγγραφα. Οι γαλάζιοι βουλευτές ζητούν η παράταση να ισχύει για όλους και γι αυτούς δηλαδή που δεν έχουν κάνει αίτηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ