ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακάρ: Εμείς θέλουμε ειρήνη και η Ελλάδα συνεχίζει την επεκτατική πολιτική της

Ακάρ: Εμείς θέλουμε ειρήνη και η Ελλάδα συνεχίζει την επεκτατική πολιτική της
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, ο Ακάρ ανέφερε πως «η Τουρκία αναμένει συγκεκριμένα βήματα από τις ΗΠΑ για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16» Arif Akdogan / Turkish Defense Ministry via AP, Pool

Τη δική του «αλήθεια» παρουσίασε για μια ακόμη φορά ο Χουλουσί Ακάρ, αναφορικά με την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αφού ούτε λίγο, ούτε πολύ επιχείρησε να κάνει το άσπρο - μαύρο: Η Τουρκία επιθυμεί τη σταθερότητα στο Αιγαίο απέναντι στις επεκτατικές πολιτικές της Ελλάδας, είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

 

«Η Τουρκία επιδιώκει την ειρήνη, τη σταθερότητα στο Αιγαίο, ενώ η Ελλάδα συνεχίζει την επεκτατική, επιθετική πολιτική της, τροφοδοτώντας την αστάθεια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Η τελευταία πρόκληση της Ελλάδας είναι το ''κλείδωμα'' των τουρκικών αεροσκαφών», υποστήριξε ο Χουλουσί Ακάρ, χαρακτηρίζοντας «θρασεία τη συμπεριφορά της Αθήνας».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τους ομολόγους του της Γεωργίας και του Αζερμπαϊτζάν, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι «η γείτονάς μας η Ελλάδα συνεχίζει τις επεκτατικές της πολιτικές. Κάθε μέρα προσθέτει νέες προκλήσεις.

Η τελευταία ήταν να κλειδώσει τα αεροσκάφη μας. Έχει δοθεί η απαραίτητη απάντηση. Έχουν γίνει τόσο θρασείς που αγνοούν τις θεμελιώδεις αρχές του ΝΑΤΟ. Ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ οφείλουν να λειτουργούν με κοινή λογική και να καταβάλλουν προσπάθεια γι' αυτό.

Αν και είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο στην Κύπρο, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, δεν έχουμε επιτρέψει κανένα τετελεσμένο γεγονός και δεν θα το κάνουμε στο μέλλον.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της χώρας μας και του έθνους μας», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός, προσθέτοντας ότι «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στην Κύπρο ή στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο».

Παράλληλα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, ανέφερε πως «η Τουρκία αναμένει συγκεκριμένα βήματα από τις ΗΠΑ για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ