ΠΟΛΙΤΙΚΗ

NΔ: Επικήδειος για το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ

NΔ: Επικήδειος για το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Τσίπρας εκφώνησε σήμερα τον επικήδειο του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, που απεβίωσε με τη διάταξη-πλυντήριο στην υπόθεση "offshore ΣΥΡΙΖΑ"», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει, αναφερόμενο στην κυβέρνηση, πως «δόλια έφεραν και συνειδητά ψήφισαν» διάταξη που επέτρεπε σε υπουργούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είτε να συμμετέχουν σε offshore εταιρείες, είτε να αθωωθούν οριστικά για τυχόν παράνομη συμμετοχή τους.

«Τώρα, κάτω από τη γενική κατακραυγή, προσπαθούν να δραπετεύσουν, ψηφίζοντας σήμερα το ακραία αντίθετο από εκείνο που είχαν ψηφίσει πριν από λίγες μόνο ημέρες» τονίζεται στην ανακοίνωση, όπου γίνεται λόγος για τροπολογία καταφανώς αντισυνταγματική και πρακτικώς ανεφάρμοστη.

«Το ερώτημα είναι ένα: Πότε είχαν δίκιο; Τότε ή τώρα; Μία είναι η αλήθεια: Πιάστηκαν με την offshore... στην πλάτη. Είναι έκθετοι. Τους έχουν, πια, καταλάβει όλοι. Η φάρσα της εξαπάτησης τελείωσε», υπογραμμίζει η ΝΔ.

Υπενθυμίζεται πως η ΝΔ αποχώρησε σήμερα από τη συνεδρίαση για την καθολική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών ή συγγενικών τους προσώπων σε offshore εταιρείες. Η συγκεκριμένη τροπολογία υπερψηφίστηκε από 190 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και τους ΑΝΕΛ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ