Μηταράκης: «Η ταμπέλα "ΜΚΟ" και ο "ακτιβισμός" δεν προσδίδουν ασυλία»
Ανανεώθηκε:
«Η ταμπέλα "ΜΚΟ" και ο "ακτιβισμός" δεν προσδίδουν ασυλία σε ποινικά κολάσιμες συμπεριφορές», αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.
Σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος απαντά σε δημοσιεύματα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για τις διώξεις κατά του Παναγιώτη Δημητρά από το «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» και του Τόμι Όλσεν από το «Αegean Boat Report», «η ταμπέλα "ΜΚΟ" και ο "ακτιβισμός" δεν προσδίδουν ασυλία σε ποινικά κολάσιμες συμπεριφορές, όπως η παράνομη διακίνηση μεταναστών ή το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Επί συγκεκριμένων υποθέσεων, ο μόνος αρμόδιος να κρίνει, σε κράτη δικαίου, είναι η δικαιοσύνη, και όχι φορείς και δημοσιογράφοι».
Σημειώνεται ότι τα δημοσιεύματα αναφέρονται σε διεθνή ανησυχία σχετικά με τις συγκεκριμένες διώξεις και σε «πρακτικές φίμωσης και ποινικοποίησης οργανώσεων».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μηταράκης: Οι τοπικές κοινωνίες δεν πλήττονται πλέον από τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού
Μηταράκης: «Η Ελλάδα έχει το κύρος να διατηρήσει την ασφάλειά της»
«Συναγερμός» στη Ζάκυνθο για τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης - Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο νησί
20:52
ΒΑΡΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ: «Ο φιλικός ομοσπονδιακός δολοφόνος»: Το μανιφέστο του Κόουλ Άλεν πριν ανοίξει πυρ στο δείπνο του Λευκού Οίκου
20:40
Τετ α τετ Πούτιν με Αραγτσί την Δευτέρα - Επι τάπητος οι διαπραγματεύσης Ιράν με ΗΠΑ
20:32
«Θα πέσουν πυροβολισμοί» - Όταν η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου «προέβλεψε» την ένοπλη επίθεση
20:21