ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπακογιάννης: Στηρίζει τον Εκρέμ Ιμάμογλου - Μεταβαίνει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη

Κώστας Μπακογιάννης: Στηρίζει τον Εκρέμ Ιμάμογλου - Μεταβαίνει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη
Η συνάντηση αυτή να υπενθυμίσουμε ότι λαμβάνει χώρα έξι μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία AP/Petros Giannakouris

Στο πλευρό του Εκρέμ Ιμάμογλου τάσσονται τόσο ο Κώστας Μπακογιάννης, όσο και άλλοι Ευρωπαίοι δήμαρχοι, οι οποίοι την Τετάρτη 28/12 θα παρευρεθούν  στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης, δείχνοντας έμπρακτα την στήριξή τους προς το πρόσωπό του.

Η ιδιαίτερη αυτή πρωτοβουλία από μεριάς τους, έγινε στο πλαίσιο συζήτησης με θέμα «Πόλεις: Δημοκρατία και Ανάπτυξη», που θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα εκεί.

Οι δήμαρχοι της Αθήνας, του Ανόβερου, του Παρισιού και της Φλωρεντίας, καθώς και ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Eurocities, θα πάρουν μέρος σε συζήτηση με το δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, σχετικά με τον κεντρικό ρόλο και τη συνεργασία των πόλεων σε θέματα που μεταξύ άλλων αφορούν την προστασία της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου.

Επίσης, οι δήμαρχοι από τις ευρωπαϊκές πόλεις Λιντς (Αυστρία), Βουδαπέστη (Ουγγαρία), Ουτρέχτη (Ολλανδία) και Αμβούργο (Γερμανία), που δεν κατάφεραν να παρευρεθούν, θα απευθύνουν διαδικτυακά χαιρετισμό.

Η συνάντηση αυτή να υπενθυμίσουμε ότι λαμβάνει χώρα μόλις έξι μήνες πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, και ενώ έχει επιβληθεί στο δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης κ. Ιμάμογλου, ποινή φυλάκισης άνω των δύο ετών και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ