ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσφυγή στα δικαστήρια για το «ελληνικό γιαούρτι» Τσεχίας

Προσφυγή στα δικαστήρια για το «ελληνικό γιαούρτι» Τσεχίας
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Προσφυγή στα δικαστήρια κατά της απόφασης της Τσεχίας να παράγει ‘ελληνικό γιαούρτι’ προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου στη Βουλή.

“Είναι ένα ζήτημα που θα το δούμε και νομικά, δεν υπάρχει πουθενά ως προϊόν το ‘ελληνικό γιαούρτι’, άρα η αναφορά 'ελληνικό' υποδηλώνει προέλευση και αυτό αποτελεί παραπλάνηση του καταναλωτή”, υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε πως “θα το παρακολουθήσουμε και θα προσφύγουμε στα δικαστήρια”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ζήτημα της συμφωνίας της Ε.Ε. με τη Νότιο Αφρική που αναφέρεται στη φέτα, ο κ. Αποστόλου σημείωσε πως “η συμφωνία αυτή έχει κλείσει από το 2014, επί κυβέρνησης Σαμαρά, όταν η Ελλάδα ασκούσε χρέη προέδρου. Τέτοια ήταν η αμέλεια της”.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία της Ε.Ε. με τις Ηνωμένες Πολιτείες (TTIP), ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θέτει συνεχώς το θέμα της προστασίας των προϊόντων ΠΟΠ (που μεταξύ άλλων αφορά την φέτα).

“Δεν έχουμε πάρει τα κείμενα, αλλά φαίνεται ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Εμείς το θέμα της προστασίας των ΠΟΠ το αναδεικνύουμε. Δεν έχει υπάρξει συνεδρίαση που να μην το θέτουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ όπως είπε σε λίγες μέρες θα ενημερωθούν οι βουλευτές στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ