ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος: Η ΝΔ θα καταψηφίσει τα νέα προαπαιτούμενα στη Βουλή

Κουμουτσάκος: Η ΝΔ θα καταψηφίσει τα νέα προαπαιτούμενα στη Βουλή
Γιώργος Κουμουτσάκος (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Διμέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή την εφαρμογή των νέων φορολογικών μέτρων αλλά και την υπερψήφιση της διάταξης για τις off shore. Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε πως η ΝΔ θα καταψηφίσει τα νέα προαπαιτούμενα στη Βουλή, κάνοντας λόγο «φορολογική σφαγή» της κοινωνίας.

Στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στο σύνολο των φορολογικών μέτρων που πέρασε η κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως πρόκειται για «έναν πραγματικό τυφώνα», κατηγορώντας την κυβέρνηση πως φέρνει τροπολογίες που αλλάζουν προς το δυσμενέστερο ρυθμίσεις που η ίδια είχε ψηφίσει.

«Αυξάνεται το ύψος δημοσιονομκών μέτρων που θα ενεργοποιήσουν τον κόφτη» είπε ο κ. Κουμουτσάκος κάνοντας λόγο για μια κυβέρνηση που αυτοακυρώνεται διαρκώς.

Όσον αφορά τις διατάξεις για τις offsore ο εκπρόσωπος της ΝΔ έκανε λόγο για «διάταξη πλυντήριο» κατηγορώντας την κυβέρνηση πως έφερε μια τροπολογία που αναιρεί την πρώτη και ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ δεν θα διαπράξει αυτό το έγκλημα. Οπως είπε, η ΝΔ καταθέτει σήμερα ερώτηση με θέμα «δεν απαντά η κυβέρνηση για συμμετοχή μελών της σε offsore».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθύμισε πως υπήρχε σχετική ερώτηση ήδη από τον περασμένο Αύγουστο χωρίς η κυβέρνηση να έχει απαντήσει. «Η κυβέρνηση νομοθέτησε τις προυποθέσεις απαλλαγής των πολιτικών που συμμετείχαν σε offsore εταιρίες. Για ποιό λόγο η κυβέρνηση δεν εχει απαντήσει από τον Αυγουστο σε ερώτηση 18 βουλευτών της ΝΔ για μέλη της κυβέρνησης που συμμετέχουν σε offsore; Ποιοί λόγοι κατεπείγοντος ανάγκασαν την κυβέρνση να εντάξει σχετική ρύθμιση; Τι γνωρίζει η κυβέρνηση και δίνει δίμηνη προθεσμία για τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων τους;» διερωτήθηκε ο κ. Κουμουτσάκος ο οποίος και πρόσθεσε πως η αντιπολίτευση ζήτησε να μην δημοσιευθεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης η διάταξη για να μην έχει ισχύ.

«Το δημοσίευσαν και έτσι η διάταξη πλυντήριο απέκτησε αναδρομική ισχύ. Μετά τη γενική κατακραυγή έφεραν την αντισυνταγματική, αντικοινωνική, αντικοινοτική και ανεφάρμοστη διάταξη. Το είπε και ο κ. Τσίπρας. Αναγνωρίζει σχεδόν ρητά το μή εφαρμόσιμο της διάταξης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ η κυβέρνηση αφού ξέπλυνε τα στελέχη της, τώρα τους δίνει τη δυνατότητα να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους. «Η στάση της ΝΔ ήταν επιβεβλημένη για να τονιστεί με κάθε τρόπο η γελοιότητα της κυβέρνησης. Η άτακτη πολιτική υποχώρηση της κυβέρνηση δεν προήλθε από αυτά που έλεγε χθες ο πρωθυπουργός πρωτοσέλιδα της διαπλοκής, αλλά από την Αυγή. Είναι η Αυγή διαπλεκόμενη σύμφωνα με τον πρωθυπουργό;» αναρωτήθηκε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στη Μυτιλήνη με το προσφυγικό τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει αγνοήσει όλες τις έγκαιρες προειδοποιήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης . «Στη Μυτιλήνη υπάρχει η αίσθηση πλήρους απουσίας του κράτους. Η κυβέρνηση οφείλει να δράσει άμεσα, να εκτονώσει την κατάσταση να επιβάλλει την τάξη και να διασφαλίσει την ασφάλεια των κατοίκων. Η κυβέρνηση σπαταλά πολύτιμο χρόνο και ενέργεια στην προσπάθεια επικοινωνιακού εξωραϊσμού της πολιτικής της και είναι απούσα» δήλωσε.

Μαξίμου: Η Νέα Δημοκρατία είναι που οφελειε απανήσεις για τις offshore

Στον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατία απάντησε ήδη το Μαξίμου σε υψηλούς τόνους. Όπως τονίζουν πηγές της κυβέρνησης «αφότου η ΝΔ επιδόθηκε σε ένα θέαμα δημιουργίας εντυπώσεων ζητώντας επιτακτικά τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, όταν αυτή συνήλθε και υπερψήφισε σχεδόν ομόφωνα τη γενική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα στην αλλοδαπή, η ΝΔ επέλεξε το δρόμο της άτακτης φυγής και την πολιτική αντιπαράθεση από την ασφάλεια του γραφείου τύπου της Συγγρού. Ή ίσως έσπευσαν να ρυθμίσουν υποχρεώσεις που τους προέκυψαν λόγω της ψήφιση του ασυμβίβαστου αυτού ή προσέτρεξαν σε έμπειρα στελέχη τους για συμβουλές διαχείρισης κεφαλαίων μέσω Βρετανικών Παρθένων Νήσων και Παναμά.»

Όσον αφορά την κατάθεση ερώτησης στη Βουλή από πλευράς ΝΔ η κυβέρνηση απαντά: «Ξεχνούν ότι είναι αυτοί που χρωστούν απαντήσεις στον ελληνικό λαό. Απαντήσεις για τις εξωχώριες οικονομικές τους δραστηριότητες, απαντήσεις αν οι μεταρρυθμίσεις που προτείνουν είναι σαν τις απολύσεις Σχολικών Φυλάκων και τις καταργήσεις ανταποδοτικών οργανισμών, όπως η Δημοτική Αστυνομία, που προκάλεσαν αντιδράσεις ακόμη και του Δημάρχου Αθηναίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ