ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση 38 βουλευτών της ΝΔ για τις offshore

Ερώτηση 38 βουλευτών της ΝΔ για τις offshore
Στιγμιότυπο από συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Να περάσει στην αντεπίθεση μετά τις αντιδράσεις και τα ποικίλα σχόλια που προκάλεσε η αποχώρηση των βουλευτών της από τη συζήτηση και ψήφιση της τροπολογίας για την καθολική απαγόρευση σε πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών που έχουν έδρα στην αλλοδαπή, επιχειρεί η ΝΔ.

Με ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Επικρατείας, Δικαιοσύνης και Οικονομικών που κατέθεσαν 38 βουλευτές της, επιμένουν ότι η κυβέρνηση σιωπά εδώ και μήνες για το ζήτημα της συμμετοχής μελών της σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες.

Το ερώτημα που θέτουν είναι εάν η κυβέρνηση γνωρίζει κάτι για τα πόθεν έσχες των χρήσεων 2013, 2014 και 2015 και σπεύδει να νομοθετήσει αρχικά την δυνατότητα συμμετοχής αξιωματούχων σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες και στη συνέχεια δίμηνη προθεσμία για τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων.

Σε ότι αφορά την τροπολογία που ψηφίστηκε χθες, καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι επιχείρησε να ξεπεράσει το ένα, σκόπιμο λάθος, με ένα μεγαλύτερο, καθώς η νέα ρύθμιση έχει πολλά προβλήματα από πλευράς συνταγματικής και
ενωσιακής νομιμότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ