ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Ανακοίνωση για τη βεβήλωση του εβραϊκού μνημείου στη Θεσσαλονίκη

ΥΠΕΞ: Ανακοίνωση για τη βεβήλωση του εβραϊκού μνημείου στη Θεσσαλονίκη
Το υπουργείο αναφέρει ότι «καμία ανοχή δεν μπορεί να υπάρξει σε τέτοιες παράνομες και ανήθικες ενέργειες» INTIME (ΑΡΧΕΙΟ)

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών την Παρασκευή (30/12) καταδικάζει τη βεβήλωσή του μνημείου που είναι αφιερωμένο στο παλαιό εβραϊκό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση «το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει απερίφραστα τη βεβήλωση, με ναζιστικά σύμβολα, μέσα στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του μνημείου που είναι αφιερωμένο στο παλαιό εβραϊκό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης».

Σημειώνεται δε, ότι «η ελληνική πολιτεία και κοινωνία απορρίπτουν ανεπιφύλακτα κάθε πράξη ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και αντισημιτισμού οπουδήποτε και αν εκδηλώνεται. Πολύ περισσότερο όταν αυτό συμβαίνει σε μια πόλη που θρήνησε 50.000 μέλη της ιστορικής εβραϊκής της κοινότητας, συμπατριώτες μας που έπεσαν θύματα κατά το Ολοκαύτωμα επί ναζισμού, απλώς επειδή ήταν Εβραίοι».

Καταλήγοντας, το υπουργείο αναφέρει ότι «καμία ανοχή δεν μπορεί να υπάρξει σε τέτοιες παράνομες και ανήθικες ενέργειες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ