ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και ο Ακάρ επαναφέρει το casus belli: Η Αθήνα κάνει βήματα για να προκαλέσει

Και ο Ακάρ επαναφέρει το casus belli: Η Αθήνα κάνει βήματα για να προκαλέσει
«Οποιαδήποτε επέκταση χωρικών υδάτων εκ μέρους της Ελλάδας πάνω από τα 6 μίλια, αποτελεί casus belli» λέει ο Χουλουσί Ακάρ (AP Photo/Virginia Mayo)

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις απέναντι στη χώρα μας, με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, να επαναφέρει και αυτός σήμερα (30/12) το casus belli και να υποστηρίζει πως η «Αθήνα κάνει βήματα για να προκαλέσει».

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι NTV δήλωσε ότι οποιαδήποτε επέκταση χωρικών υδάτων εκ μέρους της Ελλάδας πάνω από τα 6 μίλια, αποτελεί casus belli.

«Το 1995 ελήφθη μία απόφαση από τη Βουλή, αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι, να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ένα λάθος βήμα ως προς αυτό θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Λέμε στον γείτονά μας, μην ξεχνάτε ότι ένας λάθος υπολογισμός θα προκαλέσει την απάντηση της Άγκυρας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χουλουσί Ακάρ.

Στη συνέχεια ο ίδιος αναφέρει ότι η Αθήνα προκαλεί με τη στάση της και κάνει λόγο για στρατιωτικό εξοπλισμό στα ελληνικά νησιά. Συγκεκριμένα, λέει ότι «η Αθήνα κάνει βήματα για να προκαλέσει. Τα νησιά οπλίζονται και πρέπει να λάβουμε προφυλάξεις. Έχουμε πληροφορίες ότι έχει δημιουργηθεί κέντρο logistics και LNG στην Αλεξανδρούπολη».

Σε άλλο μέρος της συνέντευξης σημειώνει ότι «Δεν θα επιτρέψουμε παρενοχλήσεις. Δεν αφήσαμε καμία από τις παρενοχλήσεις αναπάντητη. Κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε και στο πεδίο και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, το έχουμε ήδη κάνει άλλωστε. Σίγουρα θα ανταποδώσουμε. Η Ελλάδα προβαίνει σε ανεξέλεγκτες ενέργειες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ