ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή τα προαπαιτούμενα-Κλείνει η αξιολόγηση

Στη Βουλή τα προαπαιτούμενα-Κλείνει η αξιολόγηση
Στιγμιότυπο από τη συζήτηση στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Πριν από τον Σεπτέμβριο θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή τα ισοδύναμα που θα αποτρέψουν το "πάγωμα" των ειδικών μισθολογίων, διαβεβαίωσε ο Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε ότι έχουν βρεθεί οι κωδικοί, ώστε να μην υπάρξει καμία περικοπή στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφάλειας, των δικαστικών λειτουργών, των ιατρών του δημοσίου και όλων εκείνων που υπάγονται στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια.

Σε ότι αφορά στο θέμα που έθιξε ο Ανδρέας Λοβέρδος για την παραχώρηση του χώρου στο Ρουφ στο υπουργείο Δικαιοσύνης, επεσήμανε πως επισκέφθηκαν την περιοχή μαζί με τον Νίκο Παρασκευόπουλο και πως σύντομα θα έρθει η σχετική ρύθμιση προς ψήφιση στη Βουλή.

Στη συζήτηση των τεσσάρων τροπολογιών με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα, γνωστά και ως «ουρές», ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσκαλώτος αναφέρθηκε στην τροπολογία για τα κόκκινα δάνεια, ενώ ο υπουργός Περιβάλλοντος επεσήμανε ότι διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες και ΜΜΕ που μιλούσαν για αποτυχία της κυβέρνησης. «Ήταν πολλοί αυτοί που έλεγαν ότι την πατήσαμε και ότι θα υπάρχουν πιέσεις για τον νέο ΑΔΜΗΕ και τη μικρή ΔΕΗ, αλλά διαψεύστηκαν», επεσήμανε.

Στη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι δεν θα ζητηθεί πίσω το ΕΚΑΣ, καθώς η ρύθμιση θα ισχύσει από 1/6/2016, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

«Η αξιολόγηση κλείνει και μόλις τελειώσει η διαδικασία θα επανέλθουμε στα αναλογικά διόδια», ανέφερε η υφυπουργός Υποδομών Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ