ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν «αγκαζέ» - Είμαστε απέναντι στην τοξικότητα

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν «αγκαζέ» - Είμαστε απέναντι στην τοξικότητα
Ο κ. Δουδωνής θέλησε επίσης να δώσει και την δική του απάντηση, στην απειλή πολέμου δια στόματος του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Τα πυρά του εναντίον τόσο του ΣΥΡΙΖΑ  όσο και της Νέας Δημοκρατίας , εξαπέλυσε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , Παναγιώτης Δουδωνής , κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΝΕ.

Στις δηλώσεις του επισήμανε ότι «Η Νέα Δημοκρατία με τον ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν αγκαζέ. Σε μια λογική ότι η Νέα Δημοκρατία θα εμφανιστεί το σκιάχτρο του ΣΥΡΙΖΑ και θα κερδίζει. Όπως καταλαβαίνετε, ο ΣΥΡΙΖΑ την κρατά τεχνητή στη ζωή της Νέας Δημοκρατίας, γιατί θα εμφανιστεί την περίοδο 2015-2019, θα λέει δύο ατάκες για τον κ. Βαρουφάκη και όλα καλά. Εμείς δεν είμαστε βολικοί. Γιατί είμαστε μια σοβαρή, προγραμματική δύναμη».

Στη συνέχεια της συνέντευξής του, επισήμανε πως παρατηρείται μια τοξική εκτροπή του δημοσίου διαλόγου «στην οποία με προθυμία έχουν προσχωρήσει η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Έχουν αρχίζουν και μοιάζουν πάρα πολύ. Εμείς θέλουμε να είμαστε η εναλλακτική απέναντι σε αυτή την τοξικότητα. Η σοβαρή εναλλακτική προγραμματική επιλογή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Δουδώνης.

«Τι σημαίνει η σταθερότητα που μας λέει ο Πρωθυπουργός; Αυτοδυναμία σημαίνει παντοδυναμία; Σταθερότητα είναι οι 151 έδρες ή οι 149 με δάνεια;» αναρωτήθηκε σχετικά με το εκλογικό διακύβευμα που θέτει η Νέα Δημοκρατία.

Την απάντησή του ωστόσο, θέλησε να δώσει και στον απόηχο της απειλής πολέμου στο στόμα του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, λέγοντας, «Η επέκταση των χωρικών υδάτων είναι επέκταση της κυριαρχίας.

Η κυριαρχία είναι απροϋπόθετη. Η Τουρκία επαναλαμβάνει μια κατάφαση παραβίασης του διεθνούς δικαίου, την οποία έχουμε την υποχρέωση να αναδείξουμε σε όλες τις χώρες του εξωτερικού για να τονίσουμε ποιος σέβεται το διεθνές δίκαιο, ποιος ασκεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά του δικαιώματα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ