ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλοι εναντίον όλων για τις τροπολογίες

Όλοι εναντίον όλων για τις τροπολογίες
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόντρες, αντεγκλήσεις και προσωπικές επιθέσεις λίγο έλειψε να μετατρέψουν σε αρένα τη Βουλή, στη συζήτηση των υπόλοιπων προαπαιτούμενων.

Πρωταγωνιστής των σφοδρών αντιπαραθέσεων αναδείχθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης που τα έβαλε σχεδόν με όλους τους παριστάμενους υπουργούς.

Συνεχίζοντας τη βεντέτα που έχει ανοίξει με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο υποστήριξε ότι ποτέ η ΝΔ δεν είπε ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση, «το αντίθετο, έλεγα ότι θα κλείσει γιατί θα τα ψηφίσουν όλα για την καρέκλα τους και μπροστά σε αυτή δεν έχουν ούτε ιδεολογία, ούτε αρχές, ούτε τίποτα», είπε και αμφισβήτησε τις αποφάσεις του Eurogroup για το χρέος. «Να είστε σεμνοί όταν λέτε τόσο μεγάλα ψέματα, όπως ότι το τελευταίο Eurogroup πήρε σημαντική απόφαση για το χρέος»,
είπε και πρόσθεσε πως αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, το ΔΝΤ θα είχε μπει και πάλι στο πρόγραμμα.

«Γίνατε ρεζίλι, αλλά συγκρατηθείτε και μην έρχεστε με αυτό το ύφος γιατί
πάει πολύ, να πείτε συγνώμη για τις ανοησίες σας», συνέχισε, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών που όρθιος διαμαρτυρόταν. «Δεν κατανοείτε τι διαβάζετε», σχολίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε: « Ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε ότι το κόμμα του δεν έχει αφήγηση, η αλήθεια για το χρέος είναι ότι πήραμε αυτό
που έπρεπε, μπορεί να πάρουμε και κάτι παραπάνω αν πείσει το ΔΝΤ τον ESM, δεν αποφάσισε το Eurogroup ότι θα παρθούν νέα μέτρα», είπε και κάλεσε τον βουλευτή της ΝΔ να διαβάσει καλύτερα το τελικό κείμενο.

Άγρια κόντρα είχε ο Άδωνι Γεωργιάδης και με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, αλλά και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ. «Ξέρετε τι έλεγαν οι του ΣΥΡΙΖΑ για εσάς; Τι tweet έκανε ο κ. Παπαδημούλης που σας έλεγε χουντοφασίστα;», είπε προς τον Πάνο Καμμένο και πρόσθεσε: «Εσείς που είστε πατριώτης, ξέρετε ότι ο κ.Φιλης λέει ότι τα αρχαία ελληνικά είναι παρά φύσιν; Και έχετε τα μούτρα να μας κάνετε και υποδείξεις;», διερωτήθηκε με τον Πάνο Καμμένο να απαντά ότι στην κυβέρνηση συζητούν τις διαφορές που έχουν και λαμβάνουν αποφάσεις. «Θα σας χαλάσουμε τη σούπα, θα συνεχίσουμε να τα βρίσκουμε», απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε ότι στην κυβέρνηση κανείς δεν αδειάζει κανέναν.

«Εγώ έχω ρίζες από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και εκείνος δεν θα δεχόταν ποτέ στη ΝΔ τέτοιο αντιπρόεδρο, κι όμως έγινε», σχολίασε ο Τέρενς Κουίκ που υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν είναι showman να τρέφεται από τις κόντρες.

Ο Πάνος Καμμένος ήρθε σε σφοδρή αντιπαράθεση και με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. «Καταδικαστήκατε και μπήκατε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και αυτοί που αντιστάθηκαν, όπως ο Παναγιωτακόπουλος, έφυγαν», είπε, προκαλωντας φωνές και αντιδράσεις στα έδρανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Θράσος του καταλόγισε ο Γιάννης Κουτσούκος για να απαντήσει ότι θα τρίζουν τα κόκκαλα όσων βλέπουν το ΠΑΣΟΚ να χειροκροτεί τους Γεωργιάδη και Βορίδη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ