ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - Παπαθανάσης: Σε ποια εκλογική περιφέρεια θα είναι υποψήφιος

Εκλογές 2023 - Παπαθανάσης: Σε ποια εκλογική περιφέρεια θα είναι υποψήφιος
Η απόφαση ελήφθη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / EUROKINISSI

Υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2023, στην εκλογική περιφέρεια του Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών, θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Η απόφαση αυτή ελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύσκεψη στο Μαξίμου με «άρωμα» εκλογών

Με τον πρωθυπουργό να κρατά κλειστά τα χαρτιά του, μέχρι στιγμής, για την ακριβή ημερομηνία των φετινών βουλευτικών εκλογών, πραγματοποιείται στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης (04/01) σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, «ψηλά» στην ατζέντα βρίσκονται αφενός οι κατευθύνσεις για το πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος αφετέρου οι τρόποι επικοινωνίας των στόχων της επόμενης τετραετίας.

Στο σημερινό «πρωινό καφέ» στο Μαξίμου συμμετέχουν ο γραμματέας του ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη Θανάσης Νέζης και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσο

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται αποφασισμένος να τηρήσει τις συνταγματικές προθεσμίες, θέτοντας ως πρωτεύοντα στόχο τη διεξαγωγή των εκλογών προς το τέλος της τετραετίας – κάτι που ούτως ή άλλως επαναλαμβάνεται διαρκώς από τον ίδιο.

Πάντως, κατά πληροφορίες, ο πρωθυπουργός φαίνεται πως ακόμη και ενώπιον των στενών συνεργατών του στη σύσκεψη θα κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του για την ακριβή ημερομηνία των εκλογών. Η στάση αυτή υποδηλώνει αφενός το ότι ο ίδιος επιθυμεί να διατηρήσει το στοιχείο του αιφνιδιασμού αφετέρου ότι το κυβερνητικό έργο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί κι ότι η χώρα απέχει ακόμη από την ημέρα της κάλπης.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει από τους υπουργούς της κυβέρνησης να κρατήσουν υψηλούς ρυθμούς εργασιών, ώστε να προχωρήσει η εκτέλεση ενός σημαντικού όγκου νομοθετημάτων που έχουν ήδη προγραμματιστεί προς υλοποίηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ