ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το έργο του Νότη Μαυρουδή αποτελεί ακριβή παρακαταθήκη για τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό

ΣΥΡΙΖΑ: Το έργο του Νότη Μαυρουδή αποτελεί ακριβή παρακαταθήκη για τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό
«Σφράγισε το ελληνικό τραγούδι με τις πάνω από 200 συνθέσεις του» τονίζει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Νότη Μαυρουδή στέλνει μέσω ανακοίνωσής του ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για έναν κορυφαίο συνθέτη και σολίστ της κλασικής κιθάρας αλλά και έναν εκ των σημαντικότερων καλλιτεχνικών φυσιογνωμιών στη χώρα μας τα τελευταία 60 χρόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι ο Νότης Μαυρουδής «σφράγισε το ελληνικό τραγούδι με τις πάνω από 200 συνθέσεις του, ενώ έγινε γνωστός διεθνώς με τα δεκάδες ρεσιτάλ που έδωσε ανά τον κόσμο. Συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους Έλληνες ποιητές και στιχουργούς, όπως ο Οδυσσέας Ελύτης, ο 'Ακος Δασκαλόπουλος και ο Ηλίας Κατσούλης, ενώ μελοποίησε ακόμα ποίηση του Μάνου Χατζιδάκι και του Γιάννη Κακουλίδη.

Για το έργο του βραβεύτηκε σε διεθνή φεστιβάλ και παράλληλα δίδαξε κλασική κιθάρα στη Scuola Ciciva di Milano και στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Ακόμα τιμήθηκε από την πρεσβεία της Βραζιλίας με το βραβείο Heitor Villa-Lobos, για τη διάδοση του έργου του μεγάλου Βραζιλιάνου μουσικού».

Προσθέτει δε ότι «ως πολίτης ήταν διαρκώς ανήσυχος για τις πολιτικές εξελίξεις με συχνότατη παρέμβαση στον δημόσιο διάλογο, είτε με τακτική αρθρογραφία του σε διάφορες εφημερίδες, είτε μέσω του διαδικτύου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει επιπλέον ότι τα τραγούδια του Νότη Μαυρουδή «με την ξεχωριστή και γνώριμη ευαισθησία που διαπνέονταν, καθώς και οι ερμηνείες του στην κλασική κιθάρα αποτελούν ακριβή παρακαταθήκη για τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζει παράλληλα τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του μεγάλου καλλιτέχνη:

«Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους μουσικούς του εκλιπόντος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ