ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέμης Χειμάρας: Τι αναφέρει η επιστολή παραίτησής του

Θέμης Χειμάρας: Τι αναφέρει η επιστολή παραίτησής του
«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και δηλώνω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, παραδίδοντας την έδρα στη Νέα Δημοκρατία, όπως οφείλω» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Χειμάρας Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Επιστολή παραίτησης προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα έστειλε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θέμης Χειμάρας

Ο βουλευτής τόνισε πως επιστρέφει την έδρα του στη Νέα Δημοκρατία. Πλέον, την έδρα του, όπως και την θέση του στην ΚΟ της ΝΔ, θα καταλάβει η πρώτη επιλαχούσα στον νομό Φθιώτιδας, Ελένη Μακρή – Θεοδώρου.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει ότι:

«...μια ακούσια παράλειψή μου, έγινε η αιτία για να φέρω σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετώ και τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και δηλώνω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, παραδίδοντας την έδρα στη Νέα Δημοκρατία, όπως οφείλω».

Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι ο ίδιος δεν θα επέτρεπε ποτέ, «ένα τέτοιο ζήτημα που με αφορά, να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, προκειμένου να πληγούν οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη, που με πίστη υπηρετεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης».

Διαβάστε την επιστολή παραίτησης:

«Στις εκλογές του 2019, οι πολίτες της Φθιώτιδας μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν Βουλευτή, για να εργαστώ για τον τόπο μου, να υπηρετήσω την χώρα μου και να ενισχύσω την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που υπηρετώ από μικρό παιδί, για την δημιουργία μιας ισχυρής Ελλάδας.

»Το ασυμβίβαστο που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την επιχειρηματική μου δραστηριότητα και παρά το γεγονός ότι από τα στοιχεία που έχω προσκομίσει δεν προκύπτει αύξηση των πωλήσεων κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, εγείρει ζητήματα. Αναγνωρίζοντας πως μια ακούσια παράλειψή μου, έγινε η αιτία για να φέρω σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετώ και τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και δηλώνω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, παραδίδοντας την έδρα στη Νέα Δημοκρατία, όπως οφείλω. Δεν θα επέτρεπα ποτέ, ένα τέτοιο ζήτημα που με αφορά, να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, προκειμένου να πληγούν οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη, που με πίστη υπηρετεί η Κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης», αναφέρει στην επιστολή ο Θέμης Χειμάρας.

Τέλος, ευχαριστεί όσους τον στήριξαν και ζητεί συγνώμη από όσους «άθελά του» στενοχώρησε.

«Ευχαριστώ τους συμπατριώτες μου για την στήριξη και την εμπιστοσύνη και ζητώ συγνώμη από όσους άθελά μου στενοχώρησα. Δηλώνω ότι παραμένω στην πρώτη γραμμή της μάχης με την Νέα Δημοκρατία, δίπλα στον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, για την Ελλάδα που μας αξίζει, για μια Φθιώτιδα ισχυρή», τόνισε ο ίδιος.

Τι προηγήθηκε

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χειμάρας ανακοίνωσε ότι αποχώρησε χθες, Δευτέρα 2 Ιανουαρίου, από την εταιρεία που έλαβε πάνω από 400 χιλ. ευρώ από δημόσιους φορείς, ανήμερα της αποκάλυψης ότι από το 2020 παραβιάζει το συνταγματικά προβλεπόμενο ασυμβίβαστο. Η ανακοίνωση αυτή του κ. Χειμάρα αποτελεί καραμπινάτη ομολογία του πλιάτσικου στο δημόσιο χρήμα για πάνω από 2 χρόνια. Πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για τον κ. Μητσοτάκη. Ή διαγράφει τον κ. Χειμάρα ή καλύπτει και επισήμως το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα».

Τι απάντησε ο Χειμάρας για το πόθεν έσχες

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε την Τρίτη (3/01) ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Θέμης Χειμάρας. «Σε συνέχεια της αρχικής δήλωσής μου, με την οποία αναφερόμουν σε ενέργειες για να αρθεί το υφιστάμενο κώλυμα στο πρόσωπό μου, ενημερώνω ότι χθες ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία και αποχώρησα από την εταιρεία.

Τα εταιρικά μου μερίδια μεταβιβάστηκαν στους εργαζόμενους-συνεργάτες μου, που έχουν συνδέσει την δική τους ζωή, με την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας μας, τα τελευταία 16 χρόνια.

Σε σχέση δε, με τα όσα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, σας γνωρίζω τα εξής:

Σχετικά με την «πηγή προέλευσης» του ποσού των 49.500€, για την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Θέμης Χειμάρας & ΣΙΑ ΕΕ το 2020, είναι προφανές ότι τα δηλωθέντα από εμένα εισοδήματα, το υπερκαλύπτουν.

Αναφορικά με την συμμετοχή μου στην εταιρεία SMARTS IKE, όφειλαν να γνωρίζουν ότι είχα αποχωρήσει από αυτή, πριν την εκλογή μου στο Βουλευτικό αξίωμα.

Η αποχώρησή μου, έναντι τιμήματος 65.847€, έχει συμπεριληφθεί στη δήλωση Πόθεν Έσχες του 2020.

Επίσης όφειλαν να γνωρίζουν, ότι δεν απαιτείται η κατάθεση του ποσού αυτού στον λογαριασμό μου, αφού δεν πρόκειται για αύξηση ή μείωση του εταιρικού κεφαλαίου της επιχείρησης, αλλά για μεταβίβαση εταιρικών μεριδίων που μπορεί να γίνει νόμιμα με ιδιωτικό συμφωνητικό.

Τέλος, όσον αφορά τις ανυπόστατες αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν φέρω την ευθύνη, για τη μελλοντική πορεία μιας εταιρείας από την οποία έχω αποχωρήσει τυπικά και ουσιαστικά, αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν με αφορούν.

Η ανάγκη εφεύρεσης φανταστικών σεναρίων και νέων μυθιστορημάτων, πέφτουν για άλλη μια φορά στο κενό.

Ο καθένας έχει την πορεία του, την ιστορία του και κρίνεται από τους πολίτες για την προσφορά και το έργο του», καταλήγει ο κ. Χειμάρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκαλεί τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει διαγράψει ακόμα τον βουλευτή Φθιώτιδας ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, φερόταν να έχει συνάψει εκατοντάδες συμβάσεις προμηθειών με μία σειρά από δήμους της Περιφέρειάς του.

«Ο κ. Μητσοτάκης αντί να διαγράψει, καλύπτει το πλιάτσικο 400.000 ευρώ του νέου «Πάτση» κ. Χειμάρα», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε χαρακτηρίσει τον Θέμη Χειμάρα ως «τον νέο ''Πάτση'' της ΝΔ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ