ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα πρόκληση Ακάρ: Έχουμε σοβαρά προβλήματα με την Ελλάδα – Πυροβόλησαν τους ψαράδες μας

Νέα πρόκληση Ακάρ: Έχουμε σοβαρά προβλήματα με την Ελλάδα – Πυροβόλησαν τους ψαράδες μας
Για «σοβαρά προβλήματα με την Ελλάδα» έκανε λόγο ο Χαλουσί Ακάρ σε νέες δηλώσεις του AP Photo/Virginia Mayo

Ανεβάζει εκ νέου τους τόνους της ρητορικής του ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι η Άγκυρα έχει «σοβαρά προβλήματα με την Ελλάδα» ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι ελληνικές δυνάμεις «πυροβόλησαν τους ψαράδες μας».

«Η Τουρκία δεν παρενοχλεί και δεν προκαλεί την Ελλάδα» είπε ο Ακάρ, συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι η χώρα του δεν θα αφήσει αναπάντηση «καμία πρόκληση».

«Εργαζόμαστε πραγματικά σκληρά για να τα επιλύσουμε (σ.σ. τα προβλήματα) μέσω διαλόγου» είπε ο υπουργός Άμυνας, και συμπλήρωσε:

«Δυστυχώς δεν λάβαμε θετική απάντηση από τη γειτονική Ελλάδα. Όπως δεν ήρθαν, προσπαθούν να μας κατηγορήσουν με κάποιες δικές τους έννοιες. Από την Ελλάδα, που όπλισε τα νησιά και διέλυσε το status quo. Μόλις χθες πυροβόλησαν τους ψαράδες μας».

Προειδοποίησε, επίσης, την Αθήνα:

«Λέμε ότι πριν πέσει το χιόνι στα βουνά που εμπιστεύεσαι, βάλε το μυαλό σου σωστά και τα πόδια σου στη γη. Τους προειδοποιήσαμε και συνεχίζουμε να τους προειδοποιούμε. Αφήστε την προκλητική σας στάση. Θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα ειρηνικά. Ας μιλήσουμε, λέμε».
Και συνέχισε:

«Δυστυχώς, βλέπουμε ένα πρόβλημα από την άλλη πλευρά ως προς αυτό. Το κάνατε αυτό στην ιστορία, οι συνέπειες είναι γνωστές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ