ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Βερολίνο την Κυριακή ο Ιωάννης Κασουλίδης: Κυπριακό, Ουκρανικό και διμερή θέματα στην ατζέντα

Στο Βερολίνο την Κυριακή ο Ιωάννης Κασουλίδης: Κυπριακό, Ουκρανικό και διμερή θέματα στην ατζέντα
Οι δύο υπουργοί θα προβούν σε αξιολόγηση των διμερών σχέσεων Κύπρου - Γερμανίας Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο Βερολίνο μεταβαίνει την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας, σε συνέχεια αποδοχής πρόσκλησης της υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας.

Ο κ. Κασουλίδης θα συναντηθεί τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου με την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, κα. Αναλένα Μπέρμποκ με την οποία θα ανταλλάξει απόψεις σε ευρεία σειρά θεμάτων, με έμφαση σε διμερή, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Συγκεκριμένα, οι δύο υπουργοί θα προβούν σε αξιολόγηση των διμερών σχέσεων Κύπρου - Γερμανίας και στην εξέταση πρακτικών τρόπων περαιτέρω εμβάθυνσής τους σε ένα ευρύ φάσμα τομέων όπως το εμπόριο, ο τουρισμός, η παιδεία, η άμυνα και ασφάλεια.

Ο κ. Κασουλίδης θα ενημερώσει την κα. Μπέρμποκ για τον τρόπο με τον οποίο η Ε/κ πλευρά αντιλαμβάνεται τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό και τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, ενώ θα ανταλλαγούν απόψεις για την κατάσταση στην Ουκρανία σε συνέχεια της ρωσικής εισβολής και των επιπλοκών που έχει προκαλέσει στον επισιτιστικό τομέα και στο ζήτημα της ενεργειακής τροφοδότησης καθώς και άλλα θέματα που αφορούν στην περιφερειακή και ευρωπαϊκή ατζέντα.

Όπως αναφέρει το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών σε σχετική του ανακοίνωση, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Βερολίνο, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με αξιωματούχους της Γερμανικής κυβέρνησης και θα παραχωρήσει συνέντευξη σε γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ