ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ για Γλυπτά Παρθενώνα: Να αποκλειστεί η έννοια του δανείου

ΠΑΣΟΚ για Γλυπτά Παρθενώνα: Να αποκλειστεί η έννοια του δανείου
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το ζήτημα «δεν μπορεί να είναι αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης. ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Σοβαρή ενημέρωση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, ζήτησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάτζος, τονίζοντας πως πρόκειται για μια υπόθεση που «χρειάζεται νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Όχι βιασύνη, αλλά ούτε αδιαφορία και αβελτηρία».

Ο κ. Μάντζος, στάθηκε στην αξία της ομοψυχίας των πολιτικών δυνάμεων, ξεκαθαρίζοντας πως το ζήτημα «δεν μπορεί να είναι αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης. Ουαί κι αλίμονο αν ακόμη και αυτό το παραδώσουμε στον προεκλογικό μικρομομματικό διάλογο», ενώ υπενθύμισε το «βαθύ αποτύπωμα της Μελίνας Μερκούρη και του ΠΑΣΟΚ στην εθνική διεκδίκηση και αυτό πρέπει να το αναδεικνύουμε όσο πιο καθαρά γίνεται».

«Υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας και οφείλουν να μείνουν ανοιχτοί μέσω της Βουλής αλλά και μέσα από την καθημερινή όσμωση των πολιτικών δυνάμεων. Δεν μπορούμε να επαφεθούμε σε δημοσιεύματα ακόμη και έγκριτων δημοσιογραφικών οίκων. Θα πρέπει να υπάρξει μια σοβαρή δημόσια συζήτηση χωρίς μυστικά ή κρυφά σημεία», τόνισε μιλώντας στο OPEN.

Επισήμανε, παράλληλα, ότι πρέπει να αποκλειστεί πλήρως η έννοια του δανείου γιατί «ακόμη και νομικά, δεν νοείται δάνειο χωρίς προηγούμενη αναγνώριση της κυριότητας εκείνου που δανείζει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ