ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τραβά το σχοινί ο Ερντογάν: «Όσο δεν ασχολείστε μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα ασχοληθούμε μαζί σας

Τραβά το σχοινί ο Ερντογάν: «Όσο δεν ασχολείστε μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα ασχοληθούμε μαζί σας
«Εκτοξεύσαμε τον Typhoon. Ποια είναι η εμβέλειά του; 561 χιλιόμετρα. Τι έκαναν οι Έλληνες; Πανικοβλήθηκαν», είπε ο Τούρκος πρόεδρος (Vyacheslav Prokofyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Νέες απειλές προς την Ελλάδα εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι η Άγκυρα δεν έχει πρόβλημα με την Αθήνα, όσο «δεν ανακατεύεται» με την Τουρκία στο Αιγαίο Πέλαγος.

«Εκτοξεύσαμε τον Typhoon. Ποια είναι η εμβέλειά του; 561 χιλιόμετρα. Τι έκαναν οι Έλληνες; Πανικοβλήθηκαν. Οι εφημερίδες έκαναν αμέσως πρωτοσέλιδα: «Θα χτυπήσουν την Αθήνα. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, όσο δεν ανακατεύεστε μαζί μας στο Αιγαίο» τόνισε ο Ερντογάν.

«Όσο δεν ανακατεύεστε μαζί μας στο Αιγαίο δεν θα ανακατευτούμε μαζί σας» είπε μιλώντας σε εκδήλωση στην Αττάλεια ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Ο Ερντογάν εξήρε την αμυντική βιομηχανία της χώρας του λέγοντας πως τα drone Bayraktar TB2 και τα μη επανδρωμένα μαχητικά Kizilelma είναι «αξιοζήλευτα».

Τσαβούσογλου: Τους αφήνουμε στη μιζέρια τους

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος βρέθηκε στην Αττάλεια και στο πλαίσιο της προεκλογικής ομιλίας του δεν παρέλειψε να κάνει μια έμμεση αναφορά στην Ελλάδα.

«Αφήνουμε όσους εποφθαλμίουν τα δικαιώματα μας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο στη μιζέρια τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΟΡΕΝ, Μαρία Ζαχαράκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ