ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Μεϊμαράκη σε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής

Επίθεση Μεϊμαράκη σε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε ομιλία του στη Βουλή EUROKINISSI

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνσης και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε χθες το βράδυ από το βήμα της Βουλής ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Μιλώντας στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ο Πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για “πολιτική απάτη” του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος όπως τόνισε οδήγησε τη χώρα σε εκλογές για να προλάβει τη σφοδρή φοροκαταιγίδα που έρχεται να πλήξει την ελληνική κοινωνία. Επισημαίνοντας πως το τρίτο μνημόνιο φέρει την υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως μόλις λίγες μέρες μετά τις εκλογές, τα ψέματα της κυβέρνησης αποκαλύπτονται και από το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε ο κ. Τσακαλώτος.

«Πριν 8 μήνες διαβάζατε άλλες προγραμματικες δηλώσεις που δεν εχουν καμία σχέση με τις σημερινές. Μολις 15 μέρες μετά τις εκλογες η πολιτική απάτη έχει αποκαλυφθεί. Την ίδια ώρα με εσάς κατέθεσε ο υπουργός σας το προσχέδιο του προυπολογισμού. Απεκάλυπτε το προσχεδιο ότι η χωρα επιστρεφει στην ύφεση, η ανεργία τώρα διογκώνεται, η οικονομία επιστρέφει στα πρωτογενή ελλείματα, τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας ξεπερνούν τα 6,5 δις, το 62% είναι πρόσθετοι φόροι, από τις περικοπές των δαπανών το μεγαλύτερο τμήμα προέρχεται από συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επενδύει στον πολιτικό καιροσκοπισμό με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με το δημοψήφισμα το οποίο το χαρακτήρισε παρωδία και με το κλείσιμο των τραπεζών.

"Τώρα γίνατε μνημονιακότερος των τροϊκανών", είπε ο κ. Μεϊμαράκης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα υπενθυμίζοντας τη ρήση πως "μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο, όχι όμως τους πάντες για πολύ καιρό" , ρήση που υπενθύμισε πως την είχε αναφέρει πριν μερικούς μήνες στη Βουλή και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας.

"Ζωντανεύσατε τον εφιάλτη της εξόδου από το ευρώ. Οι κίνδυνοι βρίσκονται μπροστά μας. Η αλήθεια είναι ότι έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας ,ο πιο βαρύς από όσους έχουμε περάσει", τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης επισημαίνοντας πως μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει τελείως.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε εκτενώς στις αυξήσεις των φόρων ενώ ζήτησε συγκεκριμένα από τον κ. Τσίπρα να δεσμευτεί ότι το μέτρο της αύξησης του ΦΠΑ στην παιδεία δεν θα εφαρμοστεί.

Ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε πως η ΝΔ θα σταθεί πατριωτικά μέσα στη Βουλή και θα στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές "που έχει ανάγκη ο τόπος" ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως τους τελευταίους μήνες με την πολιτική και τη στρατηγική του επιδείνωσε την ελληνική οικονομία. "Η ΝΔ θα σταθεί πατριωτικά. Η ΝΔ σας έδωσε εξουσιοδότηση για να κρατηθεί η χώρα στο ευρώ. Εμείς σας είπαμε τα μέτρα είναι δικά σας. Αν είχατε αποδεχθεί από τον Ιανουάριο τη συμφωνία με τους εταίρους τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Αντί να γίνετε εθνικός ηγέτης ξαναγίνατε κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του χρέους επισημαίνοντας πως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδεχτεί πως δεν μπορεί να γίνει κούρεμα.

Επίθεση όμως εξαπέλυσε ο κ. Μεϊμαράκης και στον ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του στα θέματα της παιδείας, στην εξωτερική πολιτική αλλά και στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως η ΝΔ εκφράζει τη σύγχρονη κοινωνική κεντροδεξιά που έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως προχωρεί σε ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ