ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες προκλήσεις Ακάρ: «Δεν θα επιτρέψουμε επέκταση πέρα από τα 6 μίλια στο Αιγαίο»

Νέες προκλήσεις  Ακάρ: «Δεν θα επιτρέψουμε επέκταση πέρα από τα 6 μίλια στο Αιγαίο»
AP Photo/Virginia Mayo

Προκαλεί η Άγκυρα θέτοντας ξανά στο στόχαστρο το δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της μίλια στο Αιγαίο. «Δεν επιτρέπουμε πάνω από 6 μίλια στο Αιγαίο. Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθούν τετελεσμένα και να παραβιάζει η Ελλάδα τα δικαιώματά μας. Είμαστε αποφασισμένοι», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Συνέχισε λέγοντας απευθυνόμενος προς την Ελλάδα: «μην κάνετε λάθος υπολογισμούς, μην παίρνετε λάθος μονοπάτι και μάθετε από την ιστορία. Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί για όλα».

Οι δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου έγιναν κατά τη διάρκεια επιθεώρησης τοου Piri Reis, ένα από τα υπό κατασκευή υποβρύχια της Τουρκίας.

Παράλληλα, επέκρινε δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων ότι «η Τουρκία αποτελεί απειλή για την Ελλάδα». Όπως ισχυρίστηκε: «Εμείς, ως Τουρκία, δεν έχουμε απειλήσει κανέναν. Ποτέ δεν απειλήσαμε την Ελλάδα. Η Τουρκία είναι ένας ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος. Ισχυρή Τουρκία και ισχυρή Πολεμική Αεροπορία σημαίνουν ισχυρό ΝΑΤΟ και ισχυρή συμμαχία. Θέλουμε να το γνωρίζουν όλοι αυτό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ