ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Θέμη Χειμάρα: Παρέμβαση οικονομικού εισαγγελέα

Υπόθεση Θέμη Χειμάρα: Παρέμβαση οικονομικού εισαγγελέα
INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την άμεση παρέμβαση του επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστου Μπαρδάκη προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των απευθείας αναθέσεων, με ελεγχόμενο τον μέχρι πρότινος βουλευτή της ΝΔ Θέμη Χειμάρα, ο οποίος φέρεται να έλαβε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις και φορείς του Δημοσίου για την εκτυπωτική εταιρεία του.

Ο κ. Μπαρδάκης, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, όπως ηθική αυτουργία σε απιστία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας βρίσκονται και εκπρόσωποι Δήμων, που ελέγχονται για απιστία, σχετικά με τις δουλειές, που φέρονται να ανέθεταν στην εταιρία του παραιτηθέντος πλέον βουλευτή Φθιώτιδας. Ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας ζητά συγκεκριμένα να εξεταστεί εάν συνήφθησαν συμβάσεις κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος, με το Δημόσιο, ΟΤΑ και οποιοδήποτε φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Με την παραγγελία του ο κ. Μπαρδάκης ζητά να τεθούν στο εισαγγελικό... μικροσκόπιο όλες οι επίμαχες συμβάσεις των εταιρειών, τις οποίες έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του ο Θέμης Χειμάρας, από τις 17 Ιουλίου του 2019 και εντεύθεν. Πρόκειται για τις εταιρείες «Θεμιστοκλής Χειμάρας», «Energy Network», «Ενεργειακή Κεντρικής Ελλάδος» και «Nextshop», στις οποίες εμφανίζεται να έχει συμμετοχή ο παραιτηθείς βουλευτής.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής ο Θέμης Χειμάρας, φέρεται να έχει εισπράξει για την εκτυπωτική εταιρεία τουλάχιστον 400.000 ευρώ σε προμήθειες από το καλοκαίρι του 2019, όταν ο ίδιος εξελέγη στο ελληνικό κοινοβούλιο με τη Νέα Δημοκρατία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ