ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοβουλία για επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής από το υπ. Δικαιοσύνης

Πρωτοβουλία για επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής από το υπ. Δικαιοσύνης
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πρωτοβουλία για την επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής μετά από αρκετούς μήνες καθυστέρησης, αναλαμβάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης με τον ίδιο τον Νίκο Παρασκευόπουλο να μην κρύβει την απαισιοδοξία του.

Μετά τη συνάντηση που είχαν με τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής με εντολή του πρωθυπουργού, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναγνώρισε την μεγάλη πολιτική και κοινωνική σημασία της δίκης και πρόσθεσε ότι "η ταχύτητα είναι τόσο αργή, ώστε να κατά την άποψη μας να δημιουργείται μια εικόνα που δεν μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια". Διαβεβαίωσε ωστόσο, πως δεν υπάρχει κίνδυνος να μην συνεχιστεί η δίκη.

Αυτή η εικόνα και η κατάσταση πρέπει να αλλάξει, επεσήμανε ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους και σημείωσε ότι με έγγραφο-παράκλησή του προς τον πρόεδρο του τριμελούς συμβουλίου του Εφετείου Αθηνών ζήτησε να εκτιμηθεί η κατάσταση και μόλις πάρει στα χέρια του την απαντητική επιστολή θα αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία για τον ορισμό χώρου διεξαγωγής της δίκης, είτε στον Κορυδαλλό, είτε στο Εφετείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αίθουσα τελετών του Εφετείου είναι η επικρατέστερη επιλογή.

Σε ερώτηση για ποιο λόγο δεν απευθύνθηκε νωρίτερα στη διοίκηση του Εφετείου, ο Νίκος Παρασκευόπουλος ανέφερε πως "ενδεχομένως να ήταν πρώιμο", ενώ επεσήμανε πως ο ίδιος δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να παρέμβει για τον χρόνο ή τον τόπο διεξαγωγής της δίκης χωρίς δικαστικό αίτημα. "Αυτό είναι ανεπίτρεπτο ακόμη και συνταγματικά και θα μπορούσε να δημιουργήσει μια δικονομική εμπλοκή στη συγκεκριμένη δίκη", είπε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επεσήμανε ότι το ζήτημα είναι κρίσιμο για τη Δικαιοσύνη και τη δημοκρατία στη χώρα, αναγνωρίζοντας ότι η δίκη Ρουπακιά δεν έχει το ρυθμό, τον ορίζοντα και τη δημοσιότητα που έπρεπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ