ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Βαλς: Χρειάζεται μία διαφορετική οικονομική προσέγγιση

Μητσοτάκης σε Βαλς: Χρειάζεται μία διαφορετική οικονομική προσέγγιση
EUROKINISSI/TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ

Τον έντονο προβληματισμό του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε σήμερα στον Γάλλο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δύο άντρες συναντήθηκαν σήμερα σε πολύ καλό κλίμα και σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, στη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι διαχρονικά και παραδοσιακά άριστες σχέσεις Ελλάδας και Γαλλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε πλήρως το Γάλλο πρωθυπουργό για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και ειδικότερα για τον έντονο προβληματισμό που υπάρχει ως προς την πορεία της πραγματικής οικονομίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε την ανάγκη μιας διαφορετικής σύνθεσης οικονομικής πολιτικής στη βάση της μείωσης της υπέρμετρης φορολογίας, της μείωσης των δημοσίων δαπανών και της ενίσχυσης των μεταρρυθμίσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο στρατηγικό στόχο για ανάπτυξη 4%, με πλεονάσματα της τάξης του 2%, καθώς και στην αναγκαία και επείγουσα διαμόρφωση θετικού περιβάλλοντος για επενδύσεις, που είναι ζωτικής σημασίας για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Όσον αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε μεταξύ άλλων την ανάγκη να υπάρξει συνεχής εγρήγορση και συντονισμένη δράση, τόσο σε ελληνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μητσοτάκης και Βαλς αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία της Ευρώπης, συμφωνώντας στην εκτίμηση ότι είναι αναγκαίο να αναληφθούν πολιτικές δράσεις για την ενδυνάμωση της Ευρώπης και της απήχησης στους λαούς της. Τέλος, έκαναν επισκόπηση των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου, με ιδιαίτερη έμφαση στο Κυπριακό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ