ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειδικό Δικαστήριο: Στις 23 Ιανουαρίου η απολογία της Ελένης Τουλουπάκη

Ειδικό Δικαστήριο: Στις 23 Ιανουαρίου η απολογία της Ελένης Τουλουπάκη
H πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στις 23 Ιανουαρίου 2023 θα απολογηθεί ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, συγκατηγορούμενη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σήμερα Τρίτη (10/1) έκλεισε ο κύκλος εξέτασης των μαρτύρων με την κατάθεση πέντε μαρτύρων υπεράσπισης.

Ειδικότερα, ο καθηγητής ορθοπεδικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γεώργιος Κοντάκης, ο οποίος είναι συνάδελφος του αδελφού της κυρίας Τουλουπάκη, κατέθεσε για τον χαρακτήρα της εισαγγελέως και την πορεία της στον εισαγγελικό κλάδο. Χαρακτήρισε την κ. Τουλουπάκη ως ιδανική λειτουργό για την Εισαγγελία κατά της Διαφοράς.

Δεύτερος μάρτυρας κατέθεσε ο δημοσιογράφος Γεώργιος Λακόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε εκφοβισμό στο πρόσωπο της κυρίας Τουλουπάκη τις επιθέσεις που δέχθηκε όταν διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε άδικες τις εν λόγω επιθέσεις.

Ο Ευάγγελος Ξυνός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και συνάδελφος του αδελφού της κυρίας Τουλουπάκη, ήταν ο τρίτος μάρτυρας ο οποίος κατέθεσε υπέρ της της εισαγγελικής λειτουργού και ακολούθησε η Αργυρώ Μαστοράκη, υπάλληλος της Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων -ΑΑΔΕ (επιστημονικό προσωπικό), η οποία εκ της θέσεως της είχε ερευνήσει (άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, κ.λπ.) τον Αντώνη Σαμαρά, Ιωάννη Στουρνάρα, Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Βγενόπουλου.

Η κυρία Ξυνού κατέθεσε ότι δεν δέχθηκε ποτέ κάποια παρέμβαση στο έργο της τόσο από την κυρία Τουλουπάκη όσο και από τους τότε επίκουρους εισαγγελείς. Τελευταία μάρτυρας κατέθεσε η υπάλληλος της ΑΑΔΕ Κωστούλα Ταραντίλη, η οποία χαρακτήρισε την κυρία Τουλουπάκη τυπική στα υπηρεσιακά της καθήκοντα με την οποία είχε άριστες σχέσεις, όπως άριστες σχέσεις είχε η εισαγγελική λειτουργός και με τους άλλους συνεργάτες της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ