ΠΟΛΙΤΙΚΗ

CNNi: Ουκρανοί αξιωματούχοι διαψεύδουν ότι έχει καταληφθεί η Σολεντάρ

CNNi: Ουκρανοί αξιωματούχοι διαψεύδουν ότι έχει καταληφθεί η Σολεντάρ
(AP Photo/Michael Sohn, File) - Φωτογραφία αρχείου

Αρνούνται ότι έπεσε στα χέρια των Ρώσων η πόλη Σολεντάρ αξιωματούχοι των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι οποίοι μιλώντας στο CNNi, ανέφεραν πως οι μάχες στην περιοχή συνεχίζονται.

Σε σύντομο τηλεφώνημά του με το CNNi, ο Serhii Cherevatyi, εκπρόσωπος της Ανατολικής Ομάδας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων τόνισε:

«Οι μάχες μαίνονται στην περιοχή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και άλλες δυνάμεις άμυνας ανασυντάσσονται».

Την ίδια ώρα, εξαπέλυσε «πυρά» εναντίον της Ρωσίας για τα περί κατάληψης της Σολεντάρ, κάνοντας λόγο για «επιχείρηση πληροφοριών».

Υποστήριξε δε, πως ο επικεφαλής της ομάδας Wagner, Γεβγένι Πριγκόζιν, «έστησε» τη φωτογραφία στο αλατωρυχείο, που έκανε το γύρο του κόσμου, μέσω της οποίας ο ίδιος υποστήριξε ότι οι δυνάμεις του είχαν καταλάβει πλήρως την πόλη.

Ο Cherevatyi ανέφερε ότι ουκρανικές δυνάμεις ενισχύουν τα στρατεύματα με όπλα και φαγητό ενώ υποστήριξε ότι η κατάσταση «είναι υπό έλεγχο».

«Αναζητούνται λύσεις για τη βελτίωση της κατάστασης» είπε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε κατά τη διάρκεια του νυχτερινού του διαγγέλματος ότι οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνουν τις δυνάμεις τους στην κατάληψη της Σολεντάρ.

Ευχαρίστησε, μάλιστα, τα ουκρανικά στρατεύματα για το «θάρρος τους και την ετοιμότητά τους να υπερασπιστούν την Σολεντάρ».

«Η Σολεντάρ ήταν, είναι και θα παραμείνει για πάντα Ουκρανική» είπε την Τετάρτη ο Ουκρανικός στρατός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ