ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Βασίλης Κικίλιας: Από 1η Μαρτίου ξεκινά η θερινή τουριστική περίοδος

Βασίλης Κικίλιας: Από 1η Μαρτίου ξεκινά η θερινή τουριστική περίοδος
Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, η καμπάνια είναι διαρκής, 12 μήνες τον χρόνο και αφορά και τον χειμερινό τουρισμό EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Για έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου τον Μάρτιο για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα νησιά και άλλες περιοχές, έκανε λόγο ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, μετά από σύσκεψη με τον ΕΟΤ.

«Η τουριστική περίοδος δεν σταματά και η θερινή περίοδος θα αρχίσει τον Μάρτιο για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα νησιά, αλλά και τους ηπειρωτικούς προορισμούς» υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού και τόνισε επίσης ότι στόχος είναι να αναδειχθούν και άλλες πόλεις, πέραν από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ως προορισμοί city break.

Στη σύσκεψη, κατά την οποία παρουσιάστηκε η στρατηγική του 2023 για τον τουρισμό, συμμετείχαν η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου και ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Δημήτρης Φραγκάκης,

Κεντρικός άξονας της στρατηγικής είναι η προβολή της Ελλάδας ως ενός ιδανικού τουριστικού προορισμού όλες τις εποχές του χρόνου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας, η καμπάνια είναι διαρκής, 12 μήνες τον χρόνο, αφορά και τον χειμερινό τουρισμό, ενώ σημείωσε ότι το καλοκαιρινό προϊόν θα ξεκινήσει να προβάλλεται νωρίς την άνοιξη και, συγκεκριμένα από την 1η Μαρτίου.

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε, ο κ. Κικίλιας σχολίασε ότι τα αποτελέσματα για τον ελληνικό τουρισμό το 2022 ήταν εξαιρετικά (τα έσοδα από τον τουρισμό ξεπέρασαν κατά 3 δισ. ευρώ το στόχο του περυσινού προϋπολογισμού), παρά τις αντίξοες συνθήκες και, στο σημείο αυτό, ευχαρίστησε τόσο την πρόεδρο του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου και τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού, Δημήτρη Φραγκάκη, όσο και τους εργαζόμενους του ΕΟΤ, για την εξαιρετική προσπάθεια που κατέβαλαν.

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, το θετικό αποτέλεσμα, που καταγράφηκε, σημαίνει σημαντική στήριξη για την κοινωνία, την οικονομία, αλλά και για τη μέση ελληνική οικογένεια.

Η κ. Γκερέκου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία του τουρισμού στην Ελλάδα την προηγούμενη χρονιά και απέδωσε τα εξαιρετικά αποτελέσματα στη συνεργασία, στο συντονισμό και στη συλλογική προσπάθεια. «Δεν επαναπαυόμαστε και συνεχίζουμε με αισιοδοξία και τη νέα χρονιά» συμπλήρωσε η κ. Γκερέκου και είπε ότι η εθνική πύλη προβολής της χώρας μας, που είναι ο ΕΟΤ, ενδυναμώθηκε τα τελευταία 3,5 χρόνια και συνεχίζει να ενδυναμώνεται.

«Για τον ΕΟΤ, η Ελλάδα είναι ένας τουριστικός προορισμός 12 μηνών και αυτή είναι η νέα στρατηγική του υπουργού, Βασίλη Κικίλια και του υπουργείου Τουρισμού συνολικά. Αυτή τη στρατηγική υλοποιούμε, κάνοντας καμπάνιες όλο τον χρόνο στο εξωτερικό και για τον χειμερινό τουρισμό και για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και για το καλοκαιρινό μας προϊόν, που είναι η ναυαρχίδα μας.

Το 2023 μας βρίσκει ακόμα πιο δυνατούς ως τουριστικό προϊόν και ο ΕΟΤ εδώ και μήνες έχει προετοιμάσει τη στρατηγική του και την καμπάνια προβολής του» δήλωσε, από την πλευρά του, ο κ. Φραγκάκης.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ τόνισε ότι αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής είναι η συνεργασία με μεγάλες αεροπορικές εταιρείες και tour operators. «Συνεχίζουμε την προσπάθεια, η οποία φέρνει ήδη αποτελέσματα και στο κομμάτι της επιμήκυνσης της σεζόν και στην αύξηση των αφίξεων και των εσόδων για την ελληνική κοινωνία και οικονομία» ανέφερε ο κ. Φραγκάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ