ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρακολουθήσεις: Με δύο γραμμές το ΠΑΣΟΚ στη γνωμοδότηση Ντογιάκου

Παρακολουθήσεις: Με δύο γραμμές το ΠΑΣΟΚ στη γνωμοδότηση Ντογιάκου
Κόλαφο χαρακτήρισε την κοινή δήλωση 16 συνταγματολόγων ο Γιώργος Κατρούγκαλος ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / INTIME NEWS

Δύο γραμμές καταγράφονται εντός του ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά στη γνωμοδότηση Ντογιάκου για τις παρακολουθήσεις και την αρμοδιότητα ενημέρωσης από την ΑΔΑΕ.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου που στήριξε τον Ανδρέα Λοβέρδο στη μάχη για την ηγεσία του κόμματος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αυστηρή απέναντι στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εν αντιθέσει με τον Ανδρέα Λοβέρδο που σχολίασε πως πρόκειται για γνωμοδότηση που δεν δεσμεύει κανέναν.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος εξέφρασε την εκτίμηση του στον Ισίδωρο Ντογιάκο και υποστήριξε πως κατανοεί πως με τη γνωμοδότησή του θέλει να καλύψει την απαγόρευση του ελέγχου. Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για περιπτώσεις παρακολουθήσεων πριν του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα, όπως η δική του, θα έπρεπε να γίνει ο έλεγχος από την ΑΔΑΕ.

«Δυστυχώς με αυτή τη μεθόδευση προστίθεται ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα για τη συγκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων», είπε από την πλευρά της η Νάντια Γιαννακοπούλου που ανέφερε πως είναι θεσμικά άστοχη και νομικά εσφαλμένη κατά την πλειοψηφία του νομικού κόσμου της χώρας, ενώ μπορεί να εκληφθεί ως προσπάθεια επηρεασμού.

Κόλαφο χαρακτήρισε από την πλευρά του την κοινή δήλωση των 16 συνταγματολόγων που καταγγέλουν ως αντισυνταγματική και άτοπη την γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ