ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φράχτης στον Έβρο: Αποφασίστηκε επέκταση κατά 35 χιλιόμετρα - Θα φτάνει στα 140 χλμ.

Φράχτης στον Έβρο: Αποφασίστηκε επέκταση κατά 35 χιλιόμετρα - Θα φτάνει στα 140 χλμ.
Η διακήρυξη υπογράφτηκε σήμερα, καθώς κρίνεται αναγκαία και κατεπείγουσα η επέκταση του σε πρώτη φάση σε μήκος περίπου 35 χιλιομέτρων EUROKINISSI

Τη διακήρυξη για το νέο φράχτη στον Έβρο υπέγραψαν σήμερα Πέμπτη (12/1) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το παρόν έργο αφορά στην κατασκευή Τεχνητού Εμποδίου και συνοδών έργων κατά μήκος της Ε/Τ Μεθορίου στην περιοχή Ψαθάδες Διδυμοτείχου έως Κορνοφωλιά Σουφλίου στην Π.Ε. Έβρου, προς διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Η διακήρυξη υπογράφτηκε σήμερα, καθώς κρίνεται αναγκαία και κατεπείγουσα η επέκταση του σε πρώτη φάση σε μήκος περίπου 35 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «σε εφαρμογή της απόφασης του ΚΥΣΕΑ και του σχεδίου ΑΚΡΙΤΑΣ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, υπέγραψαν σήμερα, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023, την διακήρυξη για το νέο φράχτη στον Έβρο».

Όπως επισημαίνεται, το παρόν έργο αφορά στην κατασκευή Τεχνητού Εμποδίου και συνοδών έργων κατά μήκος της Ε/Τ Μεθορίου στην περιοχή Ψαθάδες Διδυμοτείχου έως Κορνοφωλιά Σουφλίου στην Π.Ε. Έβρου, προς διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Υπουργείο ΠτΠ: Η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού έχει ως αποτέλεσμα ασυνήθιστη αύξηση των μεταναστευτικών ροών

Σημειώνεται ότι, οι ραγδαίες εξελίξεις που σχετίζονται με την «εργαλειοποίηση» του μεταναστευτικού ζητήματος, έχουν ως αποτέλεσμα την απρόβλεπτη και ασυνήθιστη αύξηση των μεταναστευτικών ροών που εκτείνεται κατά μήκος των χερσαίων συνόρων της χώρας με απρόβλεπτες συνέπειες για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

«Για το λόγο αυτό, απαιτείται ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση του διαπιστωμένου προβλήματος. Επιπλέον, θεωρείται αναγκαία και κατεπείγουσα η επέκταση του υπάρχοντος αποτρεπτικού εμποδίου σε Α’ φάση, σε μήκος περίπου 35 χιλιομέτρων στην περιοχή μεταξύ του οικισμού «Ψαθάδες» Διδυμοτείχου έως την περιοχή Κορνοφωλιάς Σουφλίου και το οποίο αποτελεί το πρώτο κομμάτι από τα συνολικά 140 χιλιόμετρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ