ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου για ΝΔ: Προβληματικό να έχουν άτομα που νοσταλγούν τη βασιλεία σε υπουργικές θέσεις

Αχτσιόγλου για ΝΔ: Προβληματικό να έχουν άτομα που νοσταλγούν τη βασιλεία σε υπουργικές θέσεις
Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άσκησε κριτική έπειτα από τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Πυρά» κατά της στάσης της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με το θέμα της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, εξαπέλυσε η Έφη Αχτσιόγλου.

Συγκεκριμένα, η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλώντας στον ΑΝΤ1, έπειτα από τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης για το θέμα άσκησε κριτική αναφέροντας ότι, «το πολιτειακό ζήτημα έχει κλείσει με το δημοψήφισμα του 1974. Ο ελληνικός λαός δεν θυμάται τη βασιλεία με νοσταλγία. Το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει συνδέσει το όνομά του με τα μελανότερα χρώματα και η ιστορία τον έχει κρίνει.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, συλλυπούμαστε την οικογένειά του, αυτά είναι δεδομένα, αλλά από εκεί και πέρα ούτε θα ξαναγράψουμε την ιστορία ούτε θα ξεπλύνουμε ένα καθεστώς.

Κηδεύεται ένας ιδιώτης και δεν θα έπρεπε να γίνει ούτε διυπουργική σύσκεψη γι' αυτό, ούτε η οικογένειά του να μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου για να συζητάει με ανώτατο υπουργό, ούτε να παρίσταται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην κηδεία».

Σχετικά με τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ανέφερε, «δηλώσεις όπως αυτές του κ. Βορίδη ή του κ. Πέτσα, είναι εξαιρετικά προσβλητικές προς τον ελληνικό λαό, προς την ιστορία και προς την κοινοβουλευτική δημοκρατία».

Υποστήριξε ακόμη ότι «εντός της ΝΔ υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το ζήτημα και τα στελέχη της λένε πως επελέγη η μέση λύση. Μέση λύση ως προς τι; Η ΝΔ έχει έναν προβληματισμό, που δεν θα έπρεπε να υπάρχει σε ένα κόμμα το οποίο τάσσεται με σαφήνεια υπέρ της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και άρα δεν έχει στο εσωτερικό του, πόσο μάλλον σε υπουργικές θέσεις, ανθρώπους οι οποίοι νοσταλγούν τη βασιλεία.

Δυστυχώς αυτό δεν φαίνεται να ισχύει. Όταν ο κ. Βορίδης στο συλλυπητήριο μήνυμά του μιλάει για τον βασιλιά, δεν μιλάει καν για τον τέως βασιλιά».

Κλείνοντας, σχολίασε τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας λέγοντας πως, «ο κ. Χατζηδάκης είπε πως η κυβέρνηση δεν πήρε την απόφαση να κηδευτεί ο τέως δημοσία δαπάνη ή με τιμές γιατί θα υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θα διαδήλωνε στο Σύνταγμα. Δηλαδή δεν ήταν μία απόφαση αρχής, αλλά μία απόφαση που είχε να κάνει με τη στάθμιση πολιτικού κόστους. Αυτό είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ