ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Το Σαν Μαρίνο ψηφίζει υπέρ της Ελλάδας στην εκλογή ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας

Δένδιας: Το Σαν Μαρίνο ψηφίζει υπέρ της Ελλάδας στην εκλογή ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας
O Νίκος Δένδιας στην πρώτη επίσημη επίσκεψη υπουργού Εξωτερικών στον Άγιο Μαρίνο twitter

Τη δέσμευση ότι το Σαν Μαρίνο θα ψηφίσει υπέρ ης Ελλάδας στην προσπάθεια της χώρας να εκλεγεί μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, εξασφάλισε ο Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια επίσκεψή του στην Ιταλία και τον Άγιο Μαρίνο.

«Ήταν κάτι το ιδιαίτερα ευχάριστο σήμερα διότι μου επιδόθηκε η Νότα επί τη βάσει της οποίας το San Marino δεσμεύτηκε ότι θα ψηφίσει υπέρ της Ελλάδας στην προσπάθεια μας να εκλεγούμε μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Δένδια:

«Μόλις ολοκληρώθηκε η επίσκεψή μου στο San Marino, η πρώτη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην ιστορία της χώρας. Μια επίσκεψη χρήσιμη διότι είχαμε την δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις σε μια σειρά από ζητήματα, είτε σε πολιτικές διαβουλεύσεις, για τις οποίες έχω υπογράψει το σχετικό μνημόνιο, είτε για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Θα ήθελα να θυμίσω ότι το San Marino έχει επιβάλλει ακριβώς τις ίδιες κυρώσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί το San Marino έχει μια πολύ καθαρή θέση στα θέματα της εδαφικής ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας και της μη χρήσης βίας.

»Από εκεί και πέρα ήταν κάτι το ιδιαίτερα ευχάριστο σήμερα διότι μου επιδόθηκε η Νότα επί τη βάσει της οποίας το San Marino δεσμεύτηκε ότι θα ψηφίσει υπέρ της Ελλάδας στην προσπάθεια μας να εκλεγούμε μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

»Πριν έρθω στο San Marino είχα επισκεφθεί τη Βενετία, το Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών σπουδών, το οποίο στεγάζει μια τεράστια ελληνική βιβλιοθήκη, πολύ σημαντική για την ιστορία της πατρίδας μας και των Επτανήσων, και, επίσης, μεγάλο αριθμό εικόνων Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής εποχής, ιδιαίτερα σημαντικών. Στο πλαίσιο αυτό, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με την Διοίκηση του Ινστιτούτου και να γίνω δεκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολύκαρπο, με τον οποίο συζητήσαμε πώς θα μπορούσε το Υπουργείο Εξωτερικών, που εποπτεύει το Ινστιτούτο, να διευκολύνει την περαιτέρω ανάπτυξή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ